torsdag, augusti 16, 2007

"So, you have articles of Noam Chomsky on your laptop?"

Apropå konstiga saker i det stora landet i väst så läste jag detta tidigare idag. Ytterligare en anledning för mig att aldrig åka dit, tror jag. Finns inte en chans att jag skulle lämna ifrån mig inlogg på datorn till tullen så att de kan gå igenom och bedöma om jag är en USA-vänlig person eller inte. Kan det verkligen vara lagligt?

Jag undrar lite över hur de har tänkt sig framtiden. Ett land "där alla är vänner", och liktänkande? Låter lite sektlikt, måste jag säga. Och läskigt.

Jag vet inte om jag har något "USA-fientligt material" på min dator direkt, men själva tanken på att de ska kolla det är absurd. Och säkert skulle de kunna tolka något i den vägen. Som detta till exempel... Anyone else scared?

1 kommentar:

Anonym sa...

Och om du skulle känna obehag inför flygresan eller att få alla dina dokument/bilder/chattloggar/webbläsar cachar genomsökta/klassificerade så visa för allt i världen inte det för då kommer ""Behavior Detection Officers." och tar dig. http://www.tsa.gov/press/releases/2006/press_release_0684.shtm

1984 anyone?