onsdag, augusti 08, 2007

Medial baktanke?

Jag kan inte förstå varför det här fallet har blivit så väldigt stort i Sverige för? Jag menar, hur många barn försvinner varje dag? Hur många försvinner i Sverige? A lot, har jag förstått, vad är då så speciellt med det här? Artister världen över har engagerat sig, alla tycks skriva om det, what's the fuzz? Självklart är det hemskt, det är verkligen inte så jag menar, men jag har från början funderat över varför det blir en så stor nyhet i Sverige? Känns som något lurt.

Eller är det bara "perfekta familjen"-syndromet? Det vackra, vita barnet med rika föräldrar som har en annan möjlighet att få uppmärksamhet i press världen över än vad låt säga motsatsen skulle ha? Det försvinner tex mer än 100 barn från våra svenska flyktingförläggningar varje år...var är artiklarna om dem?

Jag hoppas verkligen att hon, liksom alla andra försvunna barn, kommer till rätta. Men på något sätt har det känts från början som att man väntat på dagens rubrik...kanske är man lite CSI-skadad trots allt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har funderat på samma, och min misstanke är att det rör sig om en väldigt rik familj. Ev har de också gamla pengar så det liksom är "fint" folk t o m.

Anonym sa...

Nåt skumt är det. Varför gå in hos vilt främmande människor och ta en liten tjej på 4 år när det finns två tvååriga tvillingar i sängen bredvid. De senare borde ju vara lättare för kidnappare att transportera och göra sig av med om det nu handlar om människohandel.

Och det verkar som om det rört sig om minst sex vuxna inkl hennes föräldrar, som sett efter barnen med jämna mellanrum.

Det enda som talar MOT familjen och deras vänner är att det måste ha varit svårt att göra sig av med barnet i fråga. Och att det i såfall bör röra sig om en konspiration mellan fler än en person.

När vi reste genom Europa i sommar såg vi skyltar med Madeleine på bensinmackar. Men inte på andra barn. Föräldrarna verkar ha ett otroligt inflytande på media som i sin tur skriver.