torsdag, augusti 23, 2007

En dag av bilfärder

Fi möte i Umeå. Första på länge. Var väldigt trevligt. Som lite halvt inofficiellt möte där en del brådskande saker skulle diskuteras och en massa socialt snack tas igen.

Har mest suttit i bilen idag, känns det som. Ett oplanerat möte för Mattias del rörde till det logistiska för oss som vi hade löst på ett så smidigt sätt. Nu blev det tvärtom istället. Men har varit i Robertsfors och lunchat med besökande lillasyster, vilket var väldigt kul. Känns som en klyscha men jag tror hon tokväxer på flera plan just nu. Hon känns som märkbart äldre mellan veckorna vi ses. Ganska spännande. Hon börjar nian på måndag. Känns som en evighet sedan jag började nian. Huga.

Hämtade Mattias från jobbet på universitetet i eftermiddags också och noterade en stor fördel att ändå ha de arbetstider som jag har. Det är i stort sett kö att komma ut ur stan vid tiden då andra slutar jobbet, dvs vid 16-17. Ganska trångt in också, och nästan lönlöst att göra vänstersvängar eller liknande. Vilket leder till att folk chansar och man får vara väldigt observant för att inte köra in i någon eller få någon i nacken om man måste bromsa. Umeå och Västerbotten skulle verkligen behöva en utbyggd kollektivtrafik så att man kan komma hem på andra sätt än med bilen. Det går väl skapligt i stan, men ska du utanför är det kört att få det att passa nästan.

På vägen hem från stan ikväll fick bilradion nån knäpp. Jag har en "fjärrkontroll", vilket innebär en liten ratt och ett par knappar som sitter bredvid vindrutetorkarspaken vid ratten för att man ska slippa tappa fokus, vilket är väldigt bra. Men ikväll fick jag kika några extra gånger när den tycktes hoppa mellan icke-förinställda kanaler. Hur skumt är det att få in Radio Väst, Radio Sörmland och Radio Gävle på en väg i norrländska östkusten? Körde kanske in i en tillfällig twilightzone.

Hörde intressanta program tidigare idag som jag borde blogga om, men det får bli imorgon kanske.

Inga kommentarer: