söndag, augusti 19, 2007

Sara goes mad

Okej, det måhända att jag nyss tog ytterligare ett steg närmare tant, men det kan inte hjälpas. Jag har skrivit ett brev till Västerbottenskuriren och upprört mig (minsann) över en bild de har publicerat på sin hemsida föreställande en död (torterad, brännmärkt med krossat huvud under en sten) svan. Jag blev sådär hastigt förbannad som jag inte så ofta blir. Hur kan man publicera en sån bild? Så makabert och respektlöst. Jag ska fan avsluta min prenumeration på den där tidningen. Skräp.

Dessutom tycker jag att vi redan nu på den här korta tiden som det funnits, ser en alltmer tydlig tendens till vart det här med "läsarbilder" är på väg åt. Jag tycker att man uppmanar folk att ta bilder på andras olycka, i sämsta fall kanske tom indirekt bidra till olycka om det finns en chans att få betalt och lite "ära" för en publicerad bild. Varför?
Inte nog med att folk stannar och glor när andra tex har krockat eller liknande, nu ska de gå ur bilen också för att fota med sin mobil! Jag tycker faktiskt, att det är fruktansvärt.

Visst är det bra att ha en kamera till hands när det behövs, men det måste väl ändå vara en funktion som ska användas med lite förnuft? Att ta bilder på trafikolyckor, torterade djur eller annat är inte att använda det med förnuft.

Självklart är det själva handlingen, att tortera en annan varelse, som är det grövsta i det här, men det fattar ni säkert redan att jag tycker. Oavsett om det är vuxna eller barn så bör nog någon försöka lära dem vad empati innebär. Den stora bristvaran i "det moderna samhället".

Nä, tant eller inte, I don't give a shit. Jag är arg.

Inga kommentarer: