fredag, maj 11, 2007

Jobbångest, igen

I onsdagens ena lokaltidning (jo, jag ligger nästan alltid lite efter) berättas det att statsvetenskapliga institiutionen på Umeå universitet ska kicka 7 av sina totalt 22 lärare. Sju lektorer får gå. En knapp tredjedel av staben, alltså. Jag börjar än mer tvivla på Högskoleverkets rapport om att det snart ljusnar för statsvetare på jobbfronten. Efter det att studenterna börjar svika brukar det ta ytterligare några år innan det syns på arbetsmarknaden i form av ökade jobbtillfällen.

Så, vad ska man läsa då? Vad ska jag utbilda mig till? Helst något som går fort och som jag kan göra bredvid mitt jobb och alla tusen uppdrag. Jag är så less på att känna mig så icke-framgångsrik, samtidigt som det känns som att alla andra människor runt omkring bara lyckas hela tiden (vilket såklart är sant...).

Höll på att dåna, by the way, när jag fick veta att ingångslönen (för vuxna) på McDonalds är högre än vad jag har i lön nu, efter flera års arbete. Känns ju bra.

3 kommentarer:

Samuel sa...

Sara, glöm inte att du sitter i styrelsen för det coolaste "partiet" i Sverige, eller kanske hela Europa.... eller snarare i hela Världen! Det är allt annat än icke-framgångsrikt =). Tänk om några år!

Anonym sa...

"samtidigt som det känns som att alla andra människor runt omkring bara lyckas hela tiden (vilket såklart är sant...)"
Men du har ju mig! Jämför dig med
mig istället för med de där strebrarna som har jobb som de faktiskt verkar trivas med, eller nåt.

Sara sa...

Samuel: "Om några år..." Bah! ;)

Anna: Just det, ja, tänkte inte på det.... Nej, men allvarligt, vi får starta eget har jag ju sagt. Vi skulle briljera.