tisdag, maj 15, 2007

En skål för televisionen

"Transvestites are superheroes. The simularity is that we both have to change before we help people. Except that transvestites don't actually help people. But apart from that, fantastic simularity though!"

Måste spana in Eddie Izzards tv-serie the Riches. Han spelar fadern i en smått dysfunktionell familj, om jag förstått det hela rätt, och självklart har han en son som är transvestit. Minnie Driver, en annan favorit spelar ex-prisoner-hustrun. Det måste nästan vara bra.

Sveriges televison, som tillsammans med fyran är det enda vi kan se hemma, måste verkligen ha tappat stinget. Det är ju i stort sett aldrig något bra numera. Eller missar jag allt bra? Var är alla högkvalitativa serier? Var är alla braiga dokumentärer? Idag såg jag delar av nåt program som hette "Black and white", tror jag. Där svarta och vita bytte hudfärg (med hjälp av imponerande lager smink) och sedan fick leva i varandras verklighet för ett tag. Hela programmet kändes som uppbyggt av fördomar och stereotyper. Så ledsamt. Den vite mannen som blev svart såg inte problemet, trots att det var mitt framför ögonen på honom. Enligt honom så handlar det bara om att svarta människor väljer att älta ett gammalt förtryck. Man kan välja att bry sig om diskrimineringen eller inte. Yeah right. Good thinking.

Och fyran är såklart inte bättre. Om man någon gång tittar på något program så är det reklam, reklam, reklam, nyheter, reklam, väder, reklam, keno, reklam, fucking lottodragning, reklam etc etc. Man hinner åka och handla utan att missa något i själva programmet man tittade på!

"Chickens are the only dinosaurs that survived. Or something like that. Did they tell you that? Or it's not, I don't know, I pick up shit."

Ja, kanske blir det bättre när digital-TV invaderar Västerbottens kustland den 3 september. Om man skaffar tre tusen kanaler när man ändå är igång då så kanske man stöter på något intressant program ibland. Om man har tur.

Jo, jag är trött och bitter idag. Det går över. Imorgon är jag ledig. Då ska jag andas, Fi-jobba, städa (innan myndigheterna kommer och stänger huset pga sanitära oangelägenheter) och kanske gå en långpromenad om det slutar regna. Och sortera papper. Huset svämmar över i papper. Papper i en väldig oordning, blandat med olästa tidningar och tidskrifter (som jag ska läsa "sen, när jag får tid").

Okej, ett sista Izzard-citat sen ska jag ge mig för en stund.
"NRA says guns don't kill people, people do. Well, monkeys probobaly would too if they had guns."

Och jo, apropå den lite freakshow-betonade Schlagerfestivalen (som jag bara såg genomgången av eftersom jag hade fullt upp att jobba) så tror jag Jonas Gardell har skrivit de mest klarsynta inläggen här och här.

Godnatt.

Inga kommentarer: