söndag, maj 20, 2007

Helgens kongresser

Kom just på att jag inte hört så mycket om helgens kongresser. Visst har det varit ett helt gäng intressanta sådana? Läste att Djurens Rätt fått ny förbundsordförande; mycket duktiga Per-Anders Svärd har lämnat över till (säkert lika duktiga) Alexandra Leijonhufvud. SD:s kongress har jag kanske hört mest om, och varit minst intresserad av. Är ganska less på dem, jag börjar nästan vända i frågan om det är rätt att ge dem så mycket medialt utrymme. Av MP:s och ungdomspartiernas (visst har fler än SSU haft kongress?) har jag nästan inget alls hört.

Kanske läge att veva igång tv:n ikväll och se nyheterna...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst har SD haft total uppbackning i media i stort senaste tiden? En del har varit kritiska, men jag anar en glidning i hur de bevakas. De är på väg in i nån helt ny typ av acceptans, och det känns inte bra. De finns så självklart där i raden av bevakade tyckare. Jag tycker ändå att Schlaug är klok i denna fråga, jag: "Det är också en dålig taktik att stigmatisera sd på ett överdrivet sätt. När sossar, moderater och folkpartister vill göra ett stort nummer av att sd vill förhindra homosexuella par att adoptera så blir det patetiskt. Jag minns vilket liv det blev när De gröna, som första parti, beslöt att alla, oavsett sexuell läggning, skall ha rätt att prövas på samma villkor - och det var för mindre än tio år sedan! Då stod sossar, moderater och de andra på samma sida som Åkesson." citat från hans blog: www.schlaug.se (få man "sno" på det viset i blogvärlden?)

Sara sa...

Klart man får. Du gjorde det inte till ditt eget.
Anna: börja blogga!

Jag tror också att man rusar på nu. Först skulle de tigas ihjäl, sen öppnade några och sedan bara rusar det iväg och man tänker inte på vilken bild man förmedlar eller på vilket sätt de kan dra nytta av rapporteringen. Det finns alltid en risk för martyrskap.

Anna: börja blogga!