söndag, december 20, 2009

Eddie Izzard - vilken kväll!

I sex månader räknade vi ner fram till dagen vi skulle se underbara Eddie Izzard och nu är den dagen förbi. Läskigt trist. Men det var verkligen inte gårdagen. Jag hade rent ont i kroppen efter showen av allt skrattande. Visst återkopplade han en hel del till hans tidigare shower men han utvecklade dem samtidigt lite lite till och igenkänning fick bara den trogna delen av publiken att tjuta ännu högre. Vi älskar ju det tidigare materialet så varför inte?, på nåt sätt.

(Eddie i sin lite roliga klädsel; 1700-talsjacka och jeans. Bakom honom en av de tre storbildsskärmarna. Klicka för större)

Som tidigare var det mycket om bibeln, nu med lite mer fokus på det "nya påhittet" intelligent design, som han sågade vid fotknölarna. Han hade också i vanlig ordning ett gäng skumma figurer, som han gestaltade, med sig under hela resan. Bla en mänsklig dinosaurie och "a persian cat doing scat". Jag ska inte försöka återberätta något eftersom det bara skulle bli trist, men kan definitivt rekommendera ett köp av hans senaste live-dvd med den här showen; Stripped. Den finns som import-dvd att köpa men jag skulle tro att den kommer hit snart nu när han har varit här. Själv tror jag att jag ska ge mig själv en import-dvd i julklapp kanske. Jag hade hoppats att den skulle finnas till försäljning men det gjorde den inte.

Enda gråa molnet på vår humorkväll var att jag missade att packa med teleobjektivet. Lillebror tog sin kamera och jag tänkte inte på att han bara hade ett vanligt med sig. Så bilderna blev lite sådär. Jag ska se om jag kan göra något med dem sen när jag får tid. Vi satt långt fram, elfte raden, men det var ändå tillräckligt långt bort för att inte få de där bilderna vi hade önskat. Men våra platser var som sagt bra (vi satt framför Fredrik Lindström btw), Hovet är enormt stort så över lag hade vi flyt.

(Mkt suddig bild över hur det såg ut bakom oss, klicka för större.)

Jag hoppas att det inte dröjer lika länge innan han är tillbaka i Sverige igen. Då kanske i kvinnokläder igen. Jag hörde flera säga sig sakna det, men jag var lika nöjd oavsett. Han var lika snygg som alltid, jag vet inte vad det är egentligen, det måste vara humorn och charmen.

4 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Ja, visst är han snygg. Här ligger vi på hotell i Göteborg och fnittrar över katter och mattor i Persien och att gud bor på the darker side of the moon with Darth Vader och Pink Floyd. Samt den lysande utvecklingen av Monty Pythons sketch om latinsk grammatik.

Sara sa...

Ja, han har något särskilt denna korta välsminkade man. Avundas er som just sett honom. Hade gärna gjort det igen.
Hans jämförelse mellan mac och pc var en annan höjdare i det här publikgänget :)

Men allt var bra, jag ska skaffa dvd:n och se om den många ggr.

Bloggerskan sa...

När han inledde med Mac vs PC sa jag till Berndt att det DÄR skrattade Sara åt igår på Hovet. ;)

Sara sa...

Haha, ja det var verkligen träffande.