onsdag, oktober 25, 2017

Svårflirtad

Snöovädret som var utlovat blev kanske inte riktigt av idag. Det har varit storm, förvisso, så pass att det gått vita gäss på havet inomskärs. Så ingen trädgårdstid idag. Nu ikväll har det regnat en del men jag har förstått av lokalnyheterna att det har kommit snö åt stan till. Det är väl fortfarande lite varmare här ute vid havet. Men det kan ju då innebära att det blir snöelände imorgon istället och då ska jag ju jobba i stan igen. Känner mig nästan nervös för det, avskyr halka.

Alice har varit klok och stannat inne idag, vilket varit mysigt. Hon är fortfarande undvikande och försiktig, men jag får hålla henne och hon stannar om jag kommer och kelar. Men hon spinner inte. Jag undrar om hon otrivs här? Jag tänkte att det skulle bli bättre då gammtanterna flyttat ut men det kanske bara gjorde henne än mer osäker? Hon spinner då hon tvättar och kelar med ungarna (de går fortfarande och lägger sig hos henne ibland om kvällarna), men aldrig annars. Det får mig att känna mig som en dålig matte. Underkänd. Hon spann ju och sökte upp mig då hon var dräktig? Jag får jobba på det på nåt vis.

Fin-Alice, klok men avvaktande
Det var skönt att jobba hemma idag i vart fall. Lite lugn och ro och jag har skissat på lite ny struktur för att hålla koll på saker i mina arbetsgrupper. Det känns som att jag är på väg in en period av glömska igen och det vill jag inte. Så jag ska förekomma med lite bra (förhoppningsvis) struktur. Digital sådan dessutom, även om jag inte helt kommer att överge mina handskrivna och färgkodade "att göra-listor".

Ikväll har jag sett på senaste "british bake off", tagit en snabb promenad på bandet, duschat och bäddat i helt nya sängkläder så jag har förutsättningarna för en god nattsömn.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kanske Alice`s spinn går åt till bäbisarna? tar slut liksom? Fast visst är det väldigt individuellt hur mkt en katt spinner? Inte direkt kopplat till trivsel? Har träffat katter i värsta eländesläget som spunnit mer än de som verkat trivas förträffligt.

Sara sa...

Nja, slut tar det väl inte direkt, och det händer ju sällan som det är. Men det stämmer bra att de kan spinna även av andra skäl, till exempel då de är rädda eller ser en utväg i ett trängt läge genom att vara till lags (eftersom de vet att vi gillar när de spinner). Kanske var det hennes bristande intresse av att ställa sig in (förutom då hon var dräktig och behövde nånstans att föda sina barn) som fick den förra ägaren att vilja göra sig av med henne för att hon var "tråkig". Jag skulle aldrig drömma om det, Alice är, spinnande eller inte, en del av kattkollektivet och jag kommer inte ge mig förrän hon gillar mig och kan bjuda på nåt litet spinnande ibland åtminstone. Frivilligt och utan att vara trängd eller rädd förstås.