söndag, oktober 22, 2017

Kattleverans

Så var jag hemma från en korthelg i Sundsvall. Jag packade in Smilla i en kattbur, packade ner lite av hennes saker och mat och satte mig på ett tåg igår förmiddag. Vi hade bestämt oss för att ta ner henne till M och Rosa för att se om de skulle ha glädje av varann. Jag åkte mycket tåg med de båda när de var mindre, innan M fanns med i bilden, men det har inte blivit så mycket de senaste åren så jag visste inte riktigt hur det skulle gå.

Men det gick väldigt bra. Hon tog det med ro, tom bilresan till tåget gick bra. Hon pep lite i rondeller eller då jag bromsade in. På tåget hade jag henne i sin bur på sätet bredvid och hon sov mest men tittade upp ibland mot mig och liksom mimade ett pip för att se om jag var kvar och att allt var lugnt. Så det känns bra för framtiden om det skulle bli fler resor.

Rosa var väl lite skeptisk först då hon hörde/kände att Smilla dök upp i hennes nya hem. Vi gissar att hon var orolig för att alla skulle dyka upp, för efter en stund så var det lugnt igen. Idag när vi kom tillbaka till lägenheten efter att ha varit en sväng på ikea så låg de tillsammans på sängen och verkade då nöjda av varandras sällskap. Så det blir nog bra det där, även om det känns inte så lite ledsamt att plötsligt sitta i ett hem där vare sig Smilla eller Rosa finns. Det blir lite tufft ett tag, skulle jag säga. Mina gamla vapendragare. Men jag vet att de har det så bra det går hos M, det är en fin tröst. Och roligt att han slipper vara själv nu, jag förstår mer och mer hur tråkigt det måste ha varit och varför han nu gladeligen anstränger sig så pass för att de ska trivas hos honom.

Så nu är det jag, Alice (som är fortsatt hemskt ointresserad av mig sedan hennes ungar föddes i princip) och de tre vildarna. Det blir nog bra det med.

Inga kommentarer: