onsdag, oktober 25, 2017

Pannkakstjuv och konstiga cravings

Jag brukar ju säga att jag inte har några förbud vad gäller ätandet och att jag inte saknar något. Det är inte riktigt sant. Lite som att jag brukar säga att jag inget saknar sedan jag blev vegetarian för mer än halva livet sedan. Jag saknar, märkligt nog, kåldolmar/-pudding och isterband rätt ofta. Jag vill inte äta det med kött i, men det är nåt i det som jag ändå kan känna lite cravings efter.

Och så nu sedan jag blev lite mer kalori-medveten då. Jag önskar att det gick göra "mindre onyttiga" matpajer och jag har det senaste haft en sjuk längtan efter pannkakor, som inte innehåller så mycket bra saker alls, bara en väldig massa kalorier. Jag har valt bort båda, men främst då det kommer till pannkakor så vet jag inte om jag kan säga att det varit helt "frivilligt".

Så idag när jag jobbade hemma blev det pannkakor till lunch. Inte så gott som jag hade hoppats, men det kom mer an på att jag hade en crappy lågkalori-sylt (och ingen grädde) till pannkakorna. De gjorde jag på havremjölk för att göra dem liiiite mindre onyttiga och de blev absolut goda.

När de var färdigstekta ställde jag tallriket med pannkakorna på köksbordet och vände mig om bara för att röja bort lite innan jag skulle äta. I ögonvrån såg jag snart hur en liten svans försökte rusa förbi osynligt med en pannkaka i munnen. Jag såg den ihopvikta triangeln slänga fram och tillbaka när han försökte rymma med det lite för stora bytet. Han och de andra fick dela på en halv pannkaka sen och det var visst en riktig kalasmåltid. Men kanske inte det bästa för magarna, av döma av de kattfisar som sen omgärdade mig i vardagsrummet då jag satt och jobbade. Sötnötar.

Inga kommentarer: