fredag, september 02, 2016

Utmaningar

Idag har var lite av en prövningens dag. Två gånger har jag stuckit utanför min "comfort zone". Först var det begravning på arbetstid, vilket jag innan kände mig ganska obekväm med. En blandning av att jag inte riktigt visste vad som väntade med att delta i en för mig ganska okänd familjs privata farväl och sorg. Men det blev fint och det kändes fint att ta farväl ändå. Det var en fin begravningsgudstjänst med en trevlig präst som pratade om livets begränsningar och möjligheter. Jodå, även en inbiten ateist kan hitta bra saker i ett religiöst sammanhang. Och så fick jag lite tid med medarbetare som snart antagligen inte längre kommer vara just 'mina' längre, det kändes fint.


Jag hade knappt hunnit åter från begravningen till kontoret innan det kom ett sms från Lil'sis som ville säkerställa att jag kom ihåg att vi bestämt för att testa simningen för första gången. Men jag hade inte glömt, jag hade en väska med badkläder i bilen. Jag behövde ett par timmar att avsluta lite jobb så vi sågs vid Navet först vid 16-tiden. Men det visade sig vara en bra tid, en fredagseftermiddag, det var ganska lugnt med folk där då. Speciellt i motionsbanan i 50-metersbassängen. 

Gult låsarmband för motionssim
Sjukt obekväm var jag dock. Obekväm i mig själv, i omklädningsrummet, i duschrummet och i själva badhallen. Det var jobbigt på riktigt. Men det var bara att köra. Jag kan ju inte vara en dålig förebild för lillasystern. 
Väl i bassängen var det riktigt behagligt att få sträcka ut sig och känna nån form av tyngdlöshet nästan. Då gick det bättre. Jag tog lite tid på mig, det gick absolut bra att simma men det är det där med nacken jag måste tänka på att sträcka. Efter en stund så började det göra ont mellan skulderbladen så jag försökte sträcka ut mellan vändorna. Tipset om simglasögon är nog inte så dumt, då är det lättare att sträcka på nacken om det inte gör något att jag hamnar under vatten. Kanske ska testa det trots att det skulle kännas lite märkligt att ha på.

Det kändes bra i vart fall och jag var nöjd med mig själv efteråt. 20 vändor, 1000 meter, blev det innan vi gav oss. Bara vi hittar tider som är ungefär lika befolkade som idag så ska det nog bara gå bra. Till veckan ska jag nog beställa ett kort via jobbet, så har jag det from nästa månad. Ny vana!

1 kommentar:

Iréne JB sa...

Jobbigt med begravning men kul att ni kom iväg och simmade! Min simning blev inställd i torsdags då bassängerna var stängda för underhåll och utomhusbadet stängt för säsongen. Simglasögon är som sagt ett måste för mej så jag slipper simma "tantsim". Jag vande mej jättefort och kan som sagt inte vara utan dem, vilket resulterat i att jag har tre par eftersom jag fått gå och köpa nya de gånger jag glömt dem hemma :)
Lycka til i fortsättningen! Att hitta en tid med få personer i simhallen är bra av många anledningar. För mej handlar det främst om att det inte blir så trångt i bassängen då, det är ju trots allt där jag tillbringar största tiden av mitt besök.