torsdag, september 29, 2016

Aj

Från att tidigt på morgonen igår ha legat på köksgolvet och trott att jag var döende (och funderat över om kattorna skulle hinna börja tugga på mig innan M kommer hem fredag kväll) via en arbetsdag som ömsom var helt okej ömsom smärtsam så hamnade jag till sist på primärvårdsjouren halva kvällen igår. How fun. Mest troligt gallsten som spökar. Jag har aldrig varit ut för det förut och jag tror absolut att det kan bli värre än det jag upplevt men huga så hemskt. Just nu är det ok, det hugger lite nu och då och däremellan är det ett molande, men i övrigt känner jag mig mest ganska trött. Och har lite feberkänningar nu och då. Jag hoppas att det ger med sig. Jag fick medicin utskriven för att försöka häva det hela och uppmanades söka på HC om det kvarstår så att de kan göra ultraljud.

Så en lite såsig Sara har snurrat sig igenom arbetsdagen idag tills hon till sist bestämde sig för att kasta in handduken lite tidigt. Eller ja, en dryg timme tidigt i vart fall. Men tur var nog det; redan då jag for var det hällregn och blåst ute vilket gjorde hemresan på E4:an allt annat än angenäm. Men nu stormar det så att det känns som att huset ska lyfta. Katterna är som vanligt lite nervösa över oväsendet och ligger i samma soffa som jag.

Ja, hursom så hoppas jag att ssk och läkaren har fel som sa att förr eller senare slutar gallproblemen oftast med operation. Jag fick då lova att inte hålla mig borta "in absurdum", som sjuksköterskan sa. Och M verkar på riktigt oroa sig för första gången över att huset inte står så nära stan och att jag är själv i det på veckorna och vissa helger. Ambulansen hittar väl förhoppningsvis hit med, om det kniper, tänker jag. Men visst, det var inte superkul igår morse, det ska jag väl erkänna.

Lite spännande att efter att jag svarat läkaren på frågan vad jag jobbar med, stannade hon upp och log och sa "Gallproblem kan vara stressrelaterade, så..." Och så skrattade hon till och sa åt mig att försöka stressa mindre samtidigt som hon gjorde en min som att hon bett mig resa till månen.

(Och ja, jag har fyllt en extra skål med torrfoder till katterna, bara utifall att.)

Inga kommentarer: