lördag, september 10, 2016

Lördag

"Tyvärr" är det så pass fuktigt och dimmigt ute idag (tänk Silent Hill-miljö) att jag har fått avblåsa det jag tänkte göra i trädgården. Skönt, på ett sätt, men lite stressande på ett annat då jag faktiskt skulle behöva få det gjort. Jag är så trött när jag kommer hem från jobbet i veckorna, och ofta är jag inte hemma förrän en bit efter klockan sex och då ska det hinna fixas middag osv också, men ska jag hinna något innan mörkret får middagen vänta (alt förvandlas till kvällsfika i form av mackor och te, inte alltid bra middag). Men de tär en dag imorgon också.

Idag har jag haft besök minsann! Anna kom förbi på väg norrut. Väldigt trevligt och något jag definitivt skulle kunna stå ut med mera. Nu iddes jag inte dammsuga innan hon kom men så länge det inte ser alldeles för eländigt ut hemma så är det trevligt med besök. Som idag.


Nu ska jag försöka omvandla de här skålarna med äpplen från Simons trädgård till äppelmos. Inte helt enkelt tydligen, recepten jag hittar skiljer sig åt ganska mycket. Allt ifrån 0,5-6 dl vatten till samma mängd äpplen till exempel, och ungefär samma skillnad i sockermängd. Äpplen är ju ganska söta i sig, kan de verkligen behöva drygt en halvliter socker till 1,5 kilo äpplen? Jag tror att jag kommer hålla nere sockret till ett minimum, det blir inte gott om det är för sött. Och så saknar jag askorbinsyra hemma som man ska ha för att inte få ful färg på moset men internet har sagt ok till att ha i lite av min färska citron istället, så jag ska testa det. Det, plus tvättvikning och en diskmaskin, så har jag väl åtminstone varit lite pysslig idag.

Inga kommentarer: