lördag, februari 27, 2016

Mellanmjölk

Jag har ju sagt att det jag sett av årets delfinaler i Melodifestivalen (1,5 av tre avsnitt) har känts väldigt mycket "mellanmjölk" och det uttalandet börjar kännas sant även för de Oscarsnominerade filmerna. Åtminstone för merparten av de jag sett hittills och då har jag ett par av de mest nominerade filmerna kvar att se, ska jag säga.

Missförstå mig inte; hittills har ingen film varit dålig, alla har varit bra, men nästan ingen har varit mer än det. Faktum är att de två jag såg före dess att nomineringarna kom ut; Star Wars: Episode VII (2015), Mad Max: Fury Road (2015) och The Martian (2015) lyser starkast än så länge (i den ordningen för övrigt). Room (2015) som jag såg i torsdags är än så länge egentligen den enda som hamnat lika högt på min lista. Annars har det varit idel 3:or i betyg. Bra filmer, som sagt, men inga tydliga storfilmer.

Men förhoppningsvis hinner jag ändra åsikt innan röda mattan rullas ut imorgon kring midnatt. (Och jag lovar att återkomma om detsamma sker efter kvällens avsnitt av melodifestivalen, som jag har för avsikt att bänka mig framför.)

1 kommentar:

Fru Månsson sa...

Jag är hopplöst efter på de flesta filmer, jag som brukade sluka filmer för ett annat liv sedan. Mad max har jag dock sett och den gillade både jag och J. :-)