onsdag, april 02, 2014

HIMYM-slutet (Spoiler alert!!!)

Så, jag hade rätt. Ingen jättechock alltså. Har förstått av rubrikerna från USA att säsongsavslutningen av HIMYM har upprört en del, men jag kan faktiskt inte riktigt se varför. Det var inte det bästa slutet men jag störde mig mest på hur de iklädde karaktärerna högre ålder på ett väldigt osnyggt sätt. Och på det sätt som man under en hel säsong långsamt (så långsamt) byggde upp en lite omatchande men ändå så matchande kärlek för att rasera den med en replik. Ja, det gäller gånger två, det hände ju trots allt två gånger. Den första störde mig mer. Stressen över lag i det sista dubbelavsnittet var lite störigt och att det kändes som att hela sista säsongen minimerades till mindre än en transportsträcka (även om tråden förstås fanns där hela tiden om man så ville, det var kanske lite snyggt).

Friends-avslutningen berörde mig mer*. Och Six Feet Under. Och Scrubs. Definitivt. Men det var en okej serieavslutning, godkänd i vart fall. Allt ska inte bli lyckligt och som man tänkt jämnt, det var nog det bästa med den.

*Det tog mig säkert två-tre år innan jag kunde med att se om sista avsnittet igen. Och trots att jag säkert sett hela serien fem sex gånger (många repriser på tv...) har jag nog bara sett just det avsnittet två gånger totalt sett.

Inga kommentarer: