tisdag, februari 21, 2012

Städtisdag först, fettisdag sen

Hela eftermiddagen har jag ägnat åt att städa i huset. Det var behövligt, kan man säga. Och det är inte klart. Det tycks liksom inte bli det när man delar hus med någon som har en förkärlek för sladd, halvtrasiga datorer och annat meck som inte riktigt har en egen plats. Och eftersom huset fortfarande har ett par (to say the least) renoveringsprojekt igång så tillkommer det andra städhinder såsom en hög med okapade, omålade golv- och taklister i vardagsrummet, sågspånläckande hål här och var med mera. I vår och sommar hoppas jag verkligen att flera av dessa projekt kan bli avslutade. Det vore ett inte så litet halleluja-moment.

Ja, nu har jag i vart fall gjort en del och till helgen blir det M som gör en annan del, då han är ledig. Det kändes dock ganska gott att få jobba lite, jag knäskurade bl.a. badrumsgolvet tills svetten lackade. Hur trist det än känns att börja så gillar jag det när jag väl är igång. 

Klockan fem kom M hem med två semlor, tog en glimt på det nystädade huset och tappade sen upp ett bad åt oss två färdigjobbade själar. Passade mig som hand i handsken, kan jag lova. Extra plus också att båda semlorna var till mig, M gillar inte semlor av nån skum anledning och hade redan fått äta en på jobbet. Och jag klagade inte.

Nu blir det film och slappande resten av kvällen! Många Oscarsfilmer återstår...

Inga kommentarer: