torsdag, februari 16, 2012

Rensning i tv-kalendern pågår

Snöstorm utanför huset och jag ligger rätt nöjd i sängen trots allt. Passar på att se ikapp lite tv-serier jag försummat. Det har ju varit en hel del nya sista tiden och det känns som att det är läge att bestämma sig för vilka som får stanna på listan och vilka som inte riktigt är värda tiden. Jag har just sett fjärde avsnittet av Are You There, Chelsea? (2011) och hur mycket jag än skulle vilja så tycker jag faktiskt inte att den är särskilt kul. Jag skulle absolut kunna hänga framför nåt avsnitt på tv:n men att följa den varje vecka? Nja. 

Jag gillar karaktärerna, i vart fall de kvinnliga (de manliga känns mer som utfyllnad faktiskt) och det är kul att se Laura Prepon från That '70s Show (1998) i något nytt. Chelsea Handler, vars bok/liv serien ungefär baseras på men som i tv-formatet spelar sin egna kristna syster är också bra och Lauren Lapkus gör en rätt kul karaktär i DeeDee. Men det räcker inte när dialogen är så krystad hela tiden. Jag tror inte en manusrad saknar sexuella referenser och det blir faktiskt rätt tröttsamt ganska fort.

Även The Exes (2011) och Suburgatory (2011) lär få finna sig i att raderas från tv-kalendern. De håller inte riktigt måttet så pass att jag ids följa dem aktivt, även om den sistnämnda helt klart står ut lite från de övriga här nämnda. Hade jag varit en bit yngre hade jag säkert gillat den betydligt mer. Även Happy Endings (2011) som jag hängt kvar i snart två hela säsonger riskerar att fara av listan. Serien lyckas inte hålla en tillräckligt jämnkul nivå för att vara något jag ser fram emot. Och ja, The Walking Dead (2010) ligger farligt nära kanten fortfarande.

Kvar att ge en ärlig chans av de nytillkomna serierna är House of Lies, Smash, Luck, Alcatraz och Once Upon a Time. Ingen av dem har direkt börjat se än så jag har förhoppningsvis mycket intressant kvar att ta igen. Och just det, Äkta Människor, den svenska sci-fi-serien som det surras så mycket om. Måste kanske ge den en bläng också.

Favorit av de nya tv-serierna? Helt klart Whitney (2011) som nu alltså också visas i svensk tv på kanal 5 på lördagskvällar (tror jag). Jag hoppas verkligen att det inte blir ytterligare en favorit som dumpas redan efter en säsong.



Inga kommentarer: