lördag, mars 11, 2017

Kunde det inte varit choklad istället?

När jag hade min mastodontepisod med migrän i december så sa läkaren att jag skulle vara uppmärksam på vad jag ätit när framtida episoder skulle dyka upp. Men så har jag varit migränfri ända sedan dess, tack och lov. Jag minns inte allt hon sa som kunde trigga migrän men choklad och ost var två av sakerna i vart fall.

Igår åt jag ost på macka till frukostfika på jobbet och innan jag hade rest mig upp från bordet så drabbades jag av aura, dvs fläckvis synbortfall. Jag ville helst bara ignorera det (totalt fel dag) men eftersom jag hade en välplanerad dag så tog jag ändå migränmedicin så snart jag kunde. Migränen kom ändå, inte outhärdlig dock, men tillräckligt för att jag skulle skynda färdigt det mest akuta och bege mig till Lil'sis och ockupera deras soffa i ett par timmar.

Hursom så anar jag att det var osten på smörgåsen som kanske hade nåt med det hela att göra ändå. Jag tänkte efter och jag har nog inte ätit kall hårdost på macka på väldigt länge; jag har ju hållit mig ifrån bröd ett tag och då jag ätit det har det varit med keso. Jag har ätit ost, men då varm i mat eller så.

Så ja, jäkla skit, ska det vara så? Det som är än värre är att jag också åt en bit brieost, men i dagsläget väljer jag att tolka det som att det var hårdosten som gjorde det. Det är ändå ett bättre alternativ.

Inga kommentarer: