lördag, mars 25, 2017

Dammråttornas återkomst

I helgen är jag själv och den stora planen är att storstäda huset. Nu när den fina vårsolen skiner in genom fönstren är dammet och stöket tydligare än någonsin. Hela veckan har dammtussarna retats men hur gärna jag än vill få till en rutin med torsdagsstädning så har jag inte orken efter jobbet. Men jag borde verkligen, för egentligen vill jag ju göra annat på helgen. Och när M är hemma vill jag inte alls ägna den tiden till städning. Allt sammantaget är alltså anledningen till dammöverflödet jag upplever just nu.

Kom dock just på mig själv med att tänka att jag kan ta det imorgon. "Söndag är bättre städdag". Och så är det ju inte alls. Jag skulle känna mig supernöjd och duktig om jag fann orken så snart som möjligt att börja feja. Men än har inte orken kommit över mig.

Lite rastlöshet dock. Det blev inte så mycket av sovmorgon. Vår-Smilla väckte mig 7.45 för att hon var rastlös och ville gå ut. Jag la mig förvisso tillbaka en stund framför nyhetsmorgon, men nån riktigt sovmorgon blev det inte riktigt. Nu har jag ätit min havgregrynsgröt, sippar på andra koppen te och känner rastlösheten gnaga. Jag har redan messat syrran och försökt bjuda in mig själv till nån form av aktivitet.

Vi får se om aggressionen till dammråttorna vinner innan en annan plan visar sig. Det vore ju inte så dumt det.

Inga kommentarer: