tisdag, mars 14, 2017

Det går framåt-nedåt (oh really?) del 4

Tjyvställde mig på vågen igår morse (annars är det onsdagar som gäller) och fick faktiskt lite smått panik när jag insåg att jag plötsligt gått upp i vikt. Ett helt kilo. Hur har det gått till? Kan en enda utemiddag en fredag kväll verkligen fu**a upp allt så fort? Pga migränen iddes jag inte motionera så mycket som jag planerat under min "ensamhelg" men en promenad på bandet på söndag kväll blev det ju. Och visst, jag tog några godisbitar till melodifestivalen på lördagen men vi pratar kanske 10-12 bitar?

Hursom så blev jag superstressad, besviken och irriterad och kände mig så oändligt misslyckad. Precis allt det där jag lovat att jag inte skulle dra ner mig i om bakslaget skulle komma. Så förutom mitt vanliga kaloriräknande så for jag till badhuset och simmade intensivt i 50 minuter, for hem och åt middag och gick sen på bandet i 40 minuter. Och det gick bra förstås och kändes helt okej efteråt. Men ganska så frammanat av besvikelsen.

Idag har jag "bara" simmat. Jag missade lunchlådan hemma eftersom jag inte trodde jag skulle hinna till kontoret mellan mötena och åt till sist ett par hårdbrödmackor med keso, vilket kanske inte riktigt var en bra lunch. Inte heller middagen blev super så det kanske inte är så konstigt att jag känner mig snurrig och lite konstig ikväll. Jag hade faktiskt tänkt mala en stund på bandet ikväll också, men det finns inte riktigt ork kvar. Nacken är öm, det molar lite i huvudet och jag känner mig rätt slut faktiskt.

Jag vet inte hur jag riktigt ska komma ifrån stresskänslan som kommit allt mer ju långsammare det gått nedåt. Jag fattar ju att det inte är en bra känsla eller metod för den delen. Men jag funderar alldeles för mycket och ofta över varför det går så sakta när jag ändå gjort så pass stora justeringar i mitt liv. Men jag intalar mig att det är värt det. Jag ska ner den här gången, jag vill inte ge mig. Jag har en målbild som är så fastpräntad i huvudet att den ständigt följer mig i allt. Men jag hade kanske hoppats att en kväll ute, en god middag hemma eller några godisbitar framför tv:n skulle funka utan att stjälpa allt.

Imorgon är det onsdag. Ny vecka, nya tag?

Inga kommentarer: