söndag, januari 29, 2017

Tåg är min grej!

Jag börjar bli en smart tågresenär. Åtminstone på sträckan Umeå-Sundsvall. Jag åkte ner igår med morgontåget vid 7 och det var som vanligt lugnt och stilla. På söndagståget vid 18-tiden är det dock en annan sak. Ofta erbjuds 1:a klass-biljetter för några extra tior och just söndagar är det verkligen värt det. Då är det mycket folk, varmt och inte sällan lite högljutt med reströtta barn osv. Dessutom får du igen de extra tiorna genom att det bjuds på gratis kaffe/te, flaskvatten, fikabröd, frukt och dagstidningar i 1:a klass. 
Måste också säga att internet funkar väldigt bra på SJ:s tåg. Jag brukar ha med paddan och se film via Netflix eller Viaplay och det funkar alltid bra, även i tunnlarna (tack vare bra buffrande, gissar jag).

The Jungle Book och en kopp te, bra tågsällskap
Över lag har jag bara gott att säga om tågresandet, inte minst SJ, som jag oftast väljer. Tror att det varit en enda försening och då med mindre än 10 minuter, de gånger jag åkt senaste året. Jag har inte åkt med Norrtåg sedan tågkompaniet tog över, men det lär jag väl göra snart. 

Tryggt och behagligt resande, på marknivå, det är min melodi. Tåg är definitivt min grej. 

3 kommentarer:

Linda sa...

Det vore skoj om vi kunde ses i Sundsvall någon gång! Halva vägen var liksom.

Iréne JB sa...

Mitt bästa sätt också. Men snart tvingas jag ta flyget till Umeå. Det tar lite för lång tid med tåg för att jag ska hinna fram och tillbaka över en helg. Ska bara ta mej för att boka de där biljetterna. Hoppas på att vi hinner med en lunch eller fika då.

Sara sa...

Linda: Eller hur? Har tänkt det med att nån gång kanske vi är där samtidigt och kan få till att ses :)

Iréne: Nä har man bara helgen så är det lite långt. Härifrån till Sthlm går det ganska bra men ska man längre blir det lite lång tid. Kommer du upp så tycker jag absolut att vi ska försöka ses!