onsdag, januari 18, 2017

Det går framåt!

Idag jobbade jag hemma och det var något av en fröjd. Lugnt och tyst, så pass att jag fick fylla ut med musik ett tag. Jag jobbade hemma återkommande ett tag men sen tappade jag bort det under hösten när allt blev sådär konstigt. Mycket möten gjorde det svårt att få till det. Men nu ska jag försöka hålla i det lite igen. 

Med köksbordet som skrivbord hade jag det här att titta på när
jag arbetade. Älskar tulpaner!
Jag började tidigt, tog kort lunch och så kunde jag stämpla ut lite tidigare och pyssla lite hemma. Jag har ju som inte haft tid med det, men utan restid och med tidigt avslut på arbetsdagen så hade jag plötsligt gott om tid. Så jag satte ihop hyllorna jag köpte i helgen på Ikea och rensade ur i badrummet bland alla gamla dukar, solkiga gardiner och trasiga handdukar som jag aldrig tar fram. Så ut med en hel del, tre fulla kassar, och sen knäskrubbade jag det eländiga golvet och rensade avloppet jag tidigare inte kommit åt då de tidigare hyllorna stod där och blockerade.

Jag har ju handlat en massa saker på ikea nu för att fräscha upp badrummet så köket var fullt av lådor och packmaterial. För att få med det enkelt bestämde jag mig för att skära ner det med mattkniven i mindre bitar. En låda ockuperades dock av Smilla som bestämde att den skulle vara kvar. Hon satt först bara i den men sen fick hon lite prasselpapper att busa med och det var ju fantastiskt roligt (hon hade kvar julpapper på övervåningen ända till förra veckan, så kul är det).


Sen kom syrran och hennes Joel och hjälpte mig att borra lite så jag kunde få upp mina nya saker på väggarna. Jag har som bekant kanske lite svårt att hålla upp armarna över huvudet en längre tid så det var snällt med lite assistans. Lil'sis tog oombedd dessutom itu med en hylla och satte ihop den.


Jag väntar med bilder av badrummet tills jag fått upp väggbrädan som saknas och tills jag fått spackla och målat som tänkt, men ni kan ju få se hur fint det blev när jag äntligen fick upp min stringhylla i köket så att jag kunde ställa fram kokböckerna. Den är lite sned efter allt flyttande under uppväxten, men det adderar lite charm, tycker jag. Visst blev det fint?

Inga kommentarer: