måndag, januari 23, 2017

Måndag med filmutmaning

En mysig helg med bästmannen är över och första arbetsdagen på veckan avklarad. Med tanke på att jag somnade först efter halv fyra i morse (jag hade svårt att somna då M var på väg hem, som en konstig vana jag tycks ha) så trodde jag att jag skulle vara mör på jobbet idag men det gick bara bra. Enda mötet jag hade var mitt medarbetarsamtal med min chef, i övrigt kunde jag beta av en liten lista med administrativt fix på.

Nu börjar jag dock bli lite gäspig så det lär bli en tidig kväll. Sitter framför en film som inte riktigt lyckas fånga min fulla uppmärksamhet, och jag tror inte att det beror på trötthet. Vill minnas att jag hörde att Bridget Jones's Baby (2016) skulle vara helt okej, men efter att ha gett den drygt 30 minuter så tog jag alltså fram datorn. Inte bästa betyget. Kanske inte riktigt lika illa som jag minns film nummer två men alltså inte särskilt bra heller. So far. T.om Colin Firth ser uttråkad ut. Och Hugh Grant ville inte ens vara med. Men jag hade svårt att hitta nåt som jag hade lust för, så då blev det till sist den.

Jag såg klart Gilmore Girls, alltså den nya serien/säsongen A Year in the Life (2016), inatt när jag ändå inte kunde sova. Jag vet inte vad jag tycker riktigt. Jag tror att det var en nackdel att se den direkt efter originalserien, jämförelsen blev så direkt på nåt vis. Men i mycket var den absolut bra. Jag gillar att allt inte gått så himla bra för precis alla, att det fanns lite realistisk förankring i det hela. Och jag vet att det inte riktigt har med serien att göra, men det var kul att Lauren Graham hade med sig lite gäspelande "familjemedlemmar" från min så saknade favoritserie Parenthood som slutade för ett par år sedan nu. Det var definitivt gjort för fansens skull.
Ska jag säga nåt negativt så hade jag nog föredragit 8 "normalkorta" avsnitt istället för 4 långfilmslånga som alla bitvis kändes lite utsträckta. Som musikaldelen i sista avsnittet; tog för evigt och även om det hade sina poänger så kändes det som utfyllnad efter en stund. Men jag måste nog fundera lite på det. Nånstans hoppas jag ändå att det kommer en fortsättning.

Nu ska jag ge den här filmen som såklart (det är en Bridget-film trots allt) håller på att bli allt mer obekväm, en sista chans innan jag stänger av och bäddar ner mig hos de två redan snarkande svansdjuren.

Inga kommentarer: