söndag, januari 08, 2017

Slut på slöandet

Så var semestern över och det är dags för jobb imorgon igen. Jag var förvisso inne och jobbade i tisdags eftermiddag och arbetade hemifrån förra fredagen, men bortsett det harjag varit ledig i lite mer än två veckor. Och tiden har förstås gått superfort. Jag hade lätt kunnat vara hemma en vecka till. Men även roliga saker har sitt slut. Jag har verkligen behövt den här ledigheten och det har varit först efter helgerna som det har känts som att jag slappnat av riktigt så två veckor känns mest som en faktiskt. 

Avslutet på semestern blev dock inte riktigt som planerat. Planen var att M skulle åka hem ganska tidigt idag för att hinna landa i sin lägenhet, ordna med lite tvätt och matlådor och jag skulle göra något liknande här hemma. Huset är i en enda oordning efter att vi påbörjat mitt lilla badrumsprojekt så städning stod högt upp på min lista. Och mental laddning inför jobbet.

Men så blev det inte. Dels drog en ominstallering av svärföräldrarnas dator ut på tiden så planen att fara tidig eftermiddag blev snarare sen eftermiddag. Men så när han väl skulle till att fara så visade det sig att hans plånbok var borta. Vi var på ikea både igår och i förrgår och jag vet att han vid något av de tillfällena sa när vi var på väg in att han inte hade börsen med sig, att den måste vara glömd hemma. Och jag vet att han betalade parkeringen vid bion i torsdags kväll med sitt kort så nånstans däremellan har den alltså fått fötter. Och vi har letat överallt vi kan tänka oss att den kan ha lagts i hemområdet.

Så istället för att åka har han spärrat kort, polisanmält att den är borta och försökt läsa sig till hur man fixar nytt körkort och/eller id utan att ha ett giltigt med sig. Nytt körkort kan man beställa via en blankett (som man först också måste beställa) så det låter som en långsam historia. Så nu har vi bestämt att han stannar tills imorgon så försöker vi beställa id-kort via skatteverket i väntan på körkortet. Omständigt men det är ganska svårt att leva utan id. Polisen han anmälde till sa också att egentligen så kan han få böter om han stoppas utan, men han måste ju ta sig hem.

Så några timmar extra ledigt får jag plocka ut imorgon förmiddag. Men sen är det jobb igen. Tillbaka till vardagen, det är inte så dumt det heller. Tråkigast att M försvinner söderut igen bara. 

Inga kommentarer: