torsdag, januari 26, 2017

Oscarsnomineringar

I tisdags släpptes Oscarsnomineringarna äntligen. Nu har den lite fåniga (såklart) men roliga och årliga personliga utmaningen att hinna se så många av filmerna som möjligt. I tisdags kunde jag pricka in endast 7 filmer som sedda, men flera andra var filmer jag velat se och ytterligare en hel del är filmer jag gärna ser nu när jag uppmärksammats på dem. Utan att vara nån expert tycker jag att det var ett bra gäng filmer med på listan:


Det här är de som har mer än en nominering (antalet står bredvid). De kursiva med streck före har jag alltså sett så jag hade lyckats pricka in rätt många av de i toppen. Sen kvarstår en lååång lista på filmer med bara en nominering. Inklusive en massa dokumentärer och kortfilmer, som man i stort sett aldrig kan se då de inte publiceras öppet, vad jag vet. Bra i år är att det är många som faktiskt hunnit ha premiär i Sverige före galan. Inte alla förstås, men många. Vi verkar fortfarande inte vara redo för globala premiärer i större utsträckning...

Framför allt ser jag fram emot La La Land (2016). Kanske så mycket att jag har för höga förväntningar för att få en bra filmupplevelse när jag väl ser den. Men jag vet egentligen inte vad den handlar om, bara att de trailers jag sett är märkligt mysiga och snygga.


Inga kommentarer: