måndag, maj 09, 2016

Långhelg!

Tiden går fort när man har mycket att göra, det är då säkert. Det finns inget som klyver mig som kortveckor och förra veckan var inget undantag. Det har en tendens att bli jobb för fem dagar utförda på tre (eftersom jag tog ledigt på fredagen också), men å andra sidan är belöningen en fantastisk 4-dagarshelg.

Det söta resesällskapet som alltid charmar alla som
kommer i hennes väg. Mycket duktig tågresenär dessutom!

Planerat sedan tidigare var en familjehelg i Sundvall hos M. Så jag, Lil'sis, hennes Robin och deras sötchock Solo satte oss på morgontåget söderut i fredags. Tågpremiären för Solo gick bra och vädret var strålande resdagen såväl som resten av helgen.

En del sällskapsspelande blev det också. Här det riktigt
roliga Codename som vi spelade två dagar i rad.
Fredagen ägnades åt shopping på Birsta. Ganska likt Umeås nya köpcentrum i mycket men vissa olikheter finns. Lika trångt var det i vart fall. Food courten är dock större och vi åt tacos med goda recensioner. Kvällen fortsatte i samma anda då vi nyttjade den fina kvällen genom att premiärgrilla ute på gården vid M:s lägenhet. Värmen höll i sig ganska länge och sittande med en glas vin i handen hade jag kunnat slå vad om att det var mitten av juli snarare än början av maj.

Fin utsikt från M:s balkong

På lördagen vandrade vi runt på stan en massa. Jag blev inte så lite förvirrad av centrums enda galleria, det var ett virrvarr av gångar och våningar så det var svårt att ha koll på vart man varit. Vi shoppade solglasögon, fikade och strövade runt i allmänhet. Jag tycker Sundsvall är en mysig stad. Liten förstås och kanske lite småtråkig men samtidigt gillar jag som sagt den utspridda centrumkärnan med bakgator och småbutiker.

På lördagskvällen upprepades en tidigare succé; middag
på tapasrestaurangen Saffran. Lika gott som sist!

En helg med mycket promenerande i vanlig ordning när jag och M är med. Mina nya skor är inte riktigt så fotriktiga att de egentligen passar sig för så långa promenader och när jag väl kom hem igår kväll var fötterna ganska möra. Men det var en trevlig och rolig helg! Bara drygt en vanlig helg lång men ändå kändes det som att jag haft lite minisemester när jag kom åter på jobbet i morse. Skönt och välbehövligt!

Borta bäst och hemma bäst. De här finsvansarna väntade mig
hemma. Lite förorättade för att ha blivit lämnade med kattvakter
men väl omhändertagna och väldigt keliga (när surheten lagt sig).

Inga kommentarer: