måndag, maj 02, 2016

Veterinärbesök och Valborgshelg

En ovanligt vårig och behaglig majeldskväll
Helgen som gick kändes lång av någon anledning. Och det trots att jag hade en stressig fredag som blev lite sen på jobbet. Inte för att vi gjort så mycket speciella saker i helgen, men det har ändå känts som en ganska långsam, på ett bra sätt, helg.

Kanske för att M kom hem redan torsdag kväll. Han tog ledigt fredag för att kunna följa med till veterinären med Rosa på förmiddagen. Jag brukar skoja om att han mest troligt skulle knuffa mig framför tåget om det skulle rädda henne, men det ligger något i det... Hon är helt klart hans ögonsten. Så det är klart att han tog ledigt då jag hade tid hos veterinären för att kolla upp hennes tänder efter fallet utför trappen.

Besöket gick ganska bra. Hon var onöjd, förstås. Och sin vana trogen vägrade hon låta det lugnande medlet få henne att sova. Det ska ta efter en 5-10 minuter men efter nästan en timma satt hon fortfarande upp, med envis, sur blick och bara vägrade. De är som fina hos Distriktsveterinärerna som låter henne hållas ändå. Hennes första veterinärbesök nånsin (i Örebro) var inte lika lyckosamt och hon fick spruta efter spruta vilket resulterade i att hon var nästintill medvetslös i minst ett dygn efteråt (där och då grundades hennes rädsla/ilska för veterinärer).

Till sist somnade hon till och efter en undersökning som visade att det inte var den utslagna hörntanden som bråkade utan en eländig och väldigt lös (och ond) kindtand så fick hon full narkos och blev röntgad. Tanden drogs ut och efter ett tag fick vi henne tillbaka. Då inlindad i en fin filt och värmedyna. Så ja, fina veterinärer. Röntgenbilderna ska granskas i veckan av en annan veterinär också men förhoppningsvis har det onda försvunnit nu. Hon gör iallafall inte längre konstiga rörelser med munnen, som att hon har ont. Och hon känns nöjdare över lag. Så det är bra och det var värt det jobbiga besöket.

Resten av helgen har vi hälsat på vänner, träffat Lil'sis, varit på majbrasa just över vägen, sett film och haft det allmänt mysigt. Vädret har varit fantastiskt så vi har kunnat sitta på bron en del och se på havet och bara må bra. Min favoritsysselsättning. Så otroligt påfyllande, vilket behövs nu när det är mer fullt upp på jobbet än på länge.

Bästa familjen

Inga kommentarer: