söndag, maj 15, 2016

ESC 2016

Igår var det som bekant Eurovisionfinal och vår vana trogen så lyckades vi samla ihop en stor del av det 'vanliga' gänget för att se tillsammans. Sju stycken var vi som satt bänkade hemma hos Simon med varsitt röstningspapper framför oss som Lil'sis skapat och skrivit ut. De mer insatta esc-nerdarna hade sett i stort sett alla bidragen redan och det kan jag fortfarande tycka är lite tråkigt, å andra sidan bjöd de oss övriga på lite nerdfakta nu och då. 


Jag tycker nog att gårdagens final var en av de bättre på många år. Den var rolig, Petra Mede och Måns Zelmerlöw var ett bra team och framför allt var det en riktigt snygg produktion i stort. Snygg teknik, bra ihopsatt och ovanligt många roliga mellanakter (det fanns nåt undantag). Kanske lite för lite av Lynda Woodruff (fantastisk kul karaktär av Sarah Dawn Finer) men annars hade jag inte mycket att klaga på. Allra snyggaste bidraget stod Ryssland för. Lägger vi politiken åt sidan en stund så måste jag säga att Sergey Lazarev hade varit en värdigare vinnare igår (se bidraget här).


Också det nya röstningsförfarandet var en riktig hit, det blev ju sjukt spännande ända in i slutet! Annars brukar vinnaren kunna stå klar då det fortfarande är ett par länder kvar att redovisa röstningssiffror men nu blev det en kamp in i slutet. Det var riktigt kul. Även om vinnaren Ukraina (Jamala) inte alls var min favorit, snarare faktiskt tvärtom, den fick sämst betyg av mig på min lapp. Budskapet går det förstås inte att klaga på, men själva låten var inget vidare enligt mitt tycke. Jag vill minnas att Lettland annars var mina favoriter, totalt hade jag kanske 3 låtar som jag kände var värda en seger, men inget av de bidragen landade på topp 5.

Det gjorde däremot det svenska bidraget och det hade jag faktiskt gissat före galan. Det var väl mitt enda rätt under kvällen... Inte tillräckligt bra esc-nerd än med andra ord.

Ja en skojig kväll i goda vänners lag var det! Och M var dessutom hemma så det var en riktig toppkväll.

Inga kommentarer: