tisdag, maj 31, 2016

Antistressande med trädgårdsarbete?

Det går allt lite långsamt men jag är åtminstone på gång med trädgårdsarbetet. Jag hade ju en naiv idé om att det skulle gå rätt fort att anlägga min lilla plan med grusgång och pallkragar och en liten sittplats i hörnet av trädgården. Men jag har inte ens hunnit börja. Vi får väl se om det blir av i år. Kanske det inte blir så mycket växter men jag ska åtminstone försöka få till själva formandet.

I helgen blev gräset äntligen klippt i alla fall. Jag tror egentligen inte jag är så sent ute, grannarna klippte för första gången bara någon dag före. Men det har som känts som en stress att känna att trädgården inte är så fin och välvårdad som jag önskat. Gräset växer dessutom som tok i den här trädgården, åtminstone där det sluttar som värst (hela trädgården lutar och har en höjdskillnad på flera meter) så det var ganska tungt faktiskt. Jag tänker att jag får klippa om som senast till helgen igen för att riktigt få det klippt kort.


Och ikväll när jag kom hem så kändes det ljummet ute, kattorna var nöjda med att sitta på trappen och blinka mot solen och myggorna höll sig borta så då tog jag tag i den lilla rabatten nere mot vägen. den runda som är omgärdad av stenar vilka inte ens syns eftersom gräset invaderat dem (trimmer blir nästa projekt). Men nu är den ansad och fin och jag hann få ner Dalia- och Iris-lökarna jag köpt i tid. Det stod att de skulle planteras under maj månad och jag hade minsann flera timmar till godo!

1 kommentar:

Linda sa...

Igenkänningsfaktorn är skyhög!