torsdag, maj 19, 2016

Mitt-i-veckan-gnäll

Migränattack igår och nerv i kläm idag; det känns som att kroppen är lite bråkigt (gammal) just nu. Men, peppar peppar, så har jag inte drabbats av den envisa förkylning som golvat både kollegor och medarbetare den senaste veckan. Låt oss hoppas att det förblir så.

Migränen igår kom dock som en räkning i brevlådan. På väg till jobbet märkte jag snart hur synfältet på högra sidan blev lite inskränkt plötsligt. Nu har jag lärt mig att det är det som händer just innan ett kraftigt anfall kommer, men obehagligt är det allt. Och jag som av återkommande huvudvärkande anledningar alltid har tabletter med mig hade inte en enda i väskan. Jag sonderade terrängen hos kollegorna och hittade en treo och alvedon, inget av det biter förstås. Och värken och illamåendet kom starkare och starkare så jag var inte säker på att jag skulle ta mig hem. Då hittade jag migräntabletterna som jag tipsades att testa av akuten förra året men som jag aldrig vågat mig på pga biverkningar som låter obehagliga. Det fanns inget att förlora.

Och de hävde attacken faktiskt. Värken gick tillbaka men det var som att den satt inkapslad innanför skallbenet på nåt vis. Som att jag kände den lurpassa, men utan att handikappa mig som migrän. Böjde jag fram huvudet var det som att kapseln for framåt och började värka, samma om jag rörde för snabbt på huvudet åt något håll. Lite samma känsla som jag inbillar mig att hjärnskakning skulle kunna kännas som. Känsligt, liksom. Och så fortsatte det hela dagen och kvällen men i morse var det helt borta.

Men nu har jag alltså en nerv i kläm (tror jag) vid höger skulderblad. Det är en behaglig smärta (lite som träningsvärk typ*) vid några centimeters rörelse med axeln/armen, men rör jag mer börjar fingrarna skaka och det känns som att nån stuckit en kniv i ryggen på mig. Mysigt värre. Jag funderar på att lägga mig i badet och hoppas på lite bättring av värmen.

*Jag kanske är ensam om att hatälska den typen av smärta?

Inga kommentarer: