torsdag, oktober 12, 2006

Comedienne

Igår kväll var jag, Mattias och Anna på en föreställning med Anna-Lena Brundin på Aula Nordica i Umeå. Det var en gratisföreställning som universitetets jämställdhetsråd bjöd på. Otroligt skojigt och väldigt befriande att få skratta ohämmat en dryg timme. Jag gillar henne mycket, gillar hennes vasshet. Och nu kommer jag för alltid tänka på ett "rättvänt" kvinnligt sköte när jag ser skylten som betyder "Lämna företräde"... Vardagen har blivit lite skojigare.

Litenkissen Rosa haltar inte riktigt lika mycket längre vilket också är en god nyhet. Och jag har också lyckats producera några sidor text idag, vilket känns bra. Jag ligger efter mycket med artiklar etc som jag tagit på mig att skriva. Så kanske är jag på gång nu. Men bara kanske.

Fler goda nyheter; har fått ett låångt (handskrivet) brev från Mia. Hon fick ett av mig i förra veckan och igår kom svaret. Långt och analyserande och så mycket Mia att det kändes alldeles bra. Hon är som en klokgumma. Min egen privata psykolog. Saknar henne en massa och önskar att jag kunde få möjlighet att träffa henne in person istället, även om brev är väldigt trevligt. Men som det ser ut nu med trasiga bilar etc lär det inte bli utrymme för en resa nedåt söderland det här året.

Blir det en resa blir det till kungliga hufvudstaden i mitten av november. Då är det nämligen utlyst möte med Feministiskt initiativ, ett sorts innan-kongressen-möte då valrörelsen m.m ska utvärderas och diskuteras. Jag vill verkligen åka och hoppas att flera från Umeå kan åka ner, men som Fi-Anna skrev i vår nya fina Umeå-Fi-blogg för några dagar sedan är det ett stort ekonomiskt hinder att överbrygga först. Jag kollade flyg häromdagen och förutom att det är dödens miljöovänligt så är det dessutom omöjligt dyrt så blir det av så blir det crowded buss eller långsamt tåg som gäller. Sen måste logi-frågan lösas också. Så ja, ni märker, det är inte direkt självklart att jag kommer att kunna gästa mötet. Vi får se.

Nu ska jag ila iväg mot Umeå, hämta upp ett gäng Fi-folk och ha Fi-möte på abf. Mycket Fi nu.

Inga kommentarer: