fredag, oktober 06, 2006

Listdebut

Ny regering idag. Ja, vad ska man säga? Många kvinnor, visst men på vilka poster? Och Sabuni som jämställdhetsminister...hon som vill införa tvångsgynundersökningar av unga kvinnor med invandrarbakgrund för att upptäcka (och avskräcka, antar jag) könsstympning av unga flickor. Jösses.. Ja vi får väl se hur det blir.

Idag har jag återigen gjort alldeles för lite. Visserligen bakat valnötsbröd och lagat mat till mig och Bea. Och tvättat en massa, burit in ved och grävt ner rabarber som jag fått av en arbetskamrat. (Och det var f-n inte enkelt, Ratan består av sten uppenbarligen och det kändes ett tag som att det fanns risk för att jag skulle stöta på kvarlevorna av nån gammal rysk soldat..) Okej, jag har gjort lite, men kunde ha gjort mycket mer. Känner ett ständigt dåligt samvete för att huset ser ut som..jag vet inte vad. Inte ordentligt städat sedan före valrörelsen. Huga. Snart kommer väl inspektörer i vita plastdräkter och hämtar kattorna.

Tänkte göra en lista dagen till ära. Gillar att göra listor. Inte lika mycket som min Mia-vän som gör listor till precis allt, men det är ett bra sätt att få överblick över saker. Det är dock inte syftet med dagens lista.

Böcker jag vill läsa (och skulle ha tid med om jag bara fick fart och blev av med det ständiga dåliga samvetet jag har för allt som inte är gjort)

1. "Drömfakulteten" av Sara Stridsberg (Den fiktiva boken om Valerie Solanas liv), vill även läsa hennes andra bok "Happy Sally".

2. "Hanteringen av odöda" av John Ajvide Lindqvist. Skulle aldrig få för mig att läsa en zombie(?)-bok om det inte vore för Annas starka rekommendation och författarens roliga sommarprat i somras. Har faktiskt köpt den som pocket...bara att läsa alltså.

3. "Vi måste prata om Kevin" av Lionel Shriver. Läste om henne i VF:s fredagsbilaga idag. En brevroman om en pojke som sedan skjuter ihjäl ett gäng av sina skolkamrater. Handlar en del om moderskap eller kanske snarare om föräldraskap och hur känslor etc i detta tas för givet. Lät intressant iaf.

4. "Catrine och rättvisan" av Hanna Olsson (professor i Umeå, tror jag). Handlar om Catrine da Costa-fallet. Ni vet, den prostituerade som hittades styckad. Hörde på P3 dokumentär idag (finns en massa bra sådana på P3:s hemsida, stort tips till andra dokumentär-älskare som jag) om Da Costa-fallet där den boken kom upp. Säkert borde man läsa fler om fallet, verkar finnas en del med olika infallsvinklar. Någon som hävdar att det blev för mycket politik av fallet genom att kvinnorörelsen förstörde för rättvisan tex.

5. "Sju sköna snubbar" av Titti Persson. Skulle kunna tänka mig att läsa hennes andra bok "Skaver" också, som har fått bättre kritik. Har den förstnämnda i pocket, köpte den för länge sedan. Men sen har jag aldrig varit sugen på att läsa den. Men nu, efter att ha följt hennes bloggande ett tag så är jag sugen igen. Ska leta upp den i mina boklådor (alla böcker ligger just som lite varstans fortfarande eftersom vi ännu inte har fått upp några bokhyllor...).

Inga kommentarer: