fredag, oktober 20, 2006

Klagomur

Jag borde sova just nu, I know. Men eftersom jag jobbat 60+ timmar natt denna veckan hade jag inte hunnit skriva ansökan till det utlysta jobbet som jag vill ha en massa massa och som ansökningstiden går ut på idag. Som vanligt ute i god tid... Nu har jag gjort det, ska bara vänta in lite reflektioner innan jag skickar den.

Jag bet av en tand på mitten i helgen. Lovely. Det har jag råd med. Just nu ignorerar jag det allt jag kan eftersom jag inte ens haft tid att åka till tandläkaren under veckan. Sova eller tandläkarbesök..vad väljer man, liksom? Jag gick ju nyligen ner lite (ca 4%) i tjänst för att slippa jobba varannan helg, eftersom jag tror att det slitit lite väl mycket, men istället för att fullfölja det sätter jag nu upp mig på extrapass... Smart. Men jag behöver verkligen pengarna. Kan inte ha det såhär i slutet av månaden jämt. Känns som att jag inte drar in något, och csn flåsar mig hysteriskt i nacken just nu. Lagom till födelsedagar, systerns konfirmation och julen i december tänkte jag emigrera... Om inte trycket över bröstet jag skaffat mig utvecklats till en skön pacemaker innan dess.

Gudrun var här igår. Inspirerande. Mer om det senare när tankarna är klarare. Just nu tänkte jag att jag skulle få chans att klaga lite på saker som stör mig eller som jag funderar över just nu.

1. Varför är så många svenska artister så väldigt övertydliga och löjliga i sina nödrimmande texter? Exempel a: "Jag vill sparka bakut och göra nånting sjukt" - Martin Stenmark. b. "Jag har matat katterna. Jag har rastat alla hundarna." - Orup. Jag kan fortsätta, men det känns kanske överflödigt. Varför jag lyssnar på det alls? Tja, jag har gjort det till en vana att lyssna på reklamradio och sjunga hysteriskt högt i bilen på väg hem från jobbet för att inte riskera att somna till. P1 är liksom inte så uppiggande kl 7.05 på morgonen efter ett tio-timmars arbetspass.

2. Mer reklamradio. Rix FM har en aktion av saker donerade av företag och/eller kända människor till förmån för bröstcancerfonden. Väldigt bra, såklart. Idag hörde jag dock att en av sakerna de aktionerar ut är Orups backstagepass till melodifestivalen det året som Lena Ph vann med hans låt "Det gör ont". Vem vill ha det???

3. På E4:an på väg hem går hastigheten vid ett ställe ner från 90 till 70 en kort sträcka. Sara håller oftast ca 80 där och blir ALLTID omkörd av andra bilar. Helt ok. Men, efter 70-sträckan blir det 110, varpå jag nästan ALLTID får köra om en eller flera av dessa tidigare omkörare. Om du inte bryr dig om hastighetsbegränsningarna när det är 70, varför köra 100 på 110-sträckor??? Eller har dessa bilar kanske bara ett läge? Mycket irriterande.

Bra, nu har jag fått klaga av mig lite. Nu kanske jag kan sova en sväng innan jag ska hämta lillasyster från skolan. Är tonårsmamma denna vecka.
Och ja, nu har den första snön kommit. Jag gillar det faktiskt.

Inga kommentarer: