onsdag, april 28, 2010

Finns det en amerikansk Salander?

Dubbelkollade just om nyheten jag läste igår verkligen var sann och inte en feberdröm. Men jodå, Carey Mulligan ryktas nu vara den som får rollen som Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av Millenniumtriologin.

Nöjd? Nja, jag vet inte det. Och det vet jag inte om jag var när jag hörde det första ryktet där Kristen Stewart (Twilight, bl.a) var den tilltänkta Salander-bruden. Jag vet inte om USA har samma bild av Salander som jag har, eller om det är så att jag inte ser samma Rapace-potential i de ovan nämnda kvinnorna. Mulligan känns lite ung och...söt, kanske. Och det är väl inte direkt Salander-vibbar av det. Stewart är förvisso van att spela svårmodig, men så mycket mer än så har jag inte sett henne göra, och det trots att jag sett henne i hela 8 filmer såhär långt. Det krävs en rejäl dos Hit Girl i de båda om nån av dem ska vara i närheten av att lyckas.

Och vem vet, hon kanske finns där inne? Jag tror dock att filmerna hade mått bra av lite "Tarantino-casting"*.

* Han brukar ha känsla för potential vad gäller tuffa brudar på film.

1 kommentar:

Johan sa...

Tror filmen hade mått bra av Tarantino-regi faktiskt? Är rädd att Salander blir ett våp i amerikanska versionen, späda missförstådda tjejen som behöver hjälp av den typiska amerikanska hjälteprofilen Blomkvist.

I svenska versionen så är hon ju påskriven typiska manliga drag, ta bara hennes kroppsbyggnad, detta kommer inte hända i en amerikansk version. De blir satta i hur man typiskt ska se män repspektive kvinnliga karaktärer...