torsdag, april 22, 2010

Twilight och New Moon

Första Twilight-filmen var faktiskt helt okej. Nu har jag sett uppföljaren, New Moon och den var verkligen inte bra. Oj, vilken besvikelse! Historien kanske funkar i skriven form (jag har inte läst någon av böckerna än) men som film blir det bara rörigt med alla ologiska, tvära kast och stundvis inte så lite löjligt. Och det även om man väger in att det handlar om (nästan vuxna) tonåringar. Man kan ju tycka att en man som varit 17 år i 92 års tid borde ha lärt sig ett och annat om livet och människorna, men uppenbarligen inte.

Och varför är det ett så stort problem att hon kommer att åldras utseendemässigt och ha en betydligt mer younger-looking man medan det inte ens reflekteras över att han är 109 år och raggat upp en 17-åring? Jag kan se omvärldens fördömande, men deras eget fattar jag inte.

Jag måste också kommentera Taylor Lautner... Jag är ledsen men hans skådespeleri var nästan löjligt. Nej, det här höll inte. Törs man ha något hopp alls på trean som kommer till sommaren?

Edit: Ser nu att Catherine Hardwicke som regisserade första filmen inte ligger bakom New Moon. Där står istället Chris Weitz för regin, vilket förklarar den så uppenbara skillnaden i känsla. Trean, Eclipse regisseras av en tredje person; David Slade, en ganska oerfaren regissör så det känns rätt öppet hur resultatet kommer att bli.

Inga kommentarer: