fredag, januari 02, 2015

Gott Nytt År?

Ja men Gott Nytt År, bloggen! Hittills vill jag dock påstå att det goda har uteblivit rätt mycket. Hela min ledighet tycks präglas av sjukdom. Det går upp och ner och jag har väl inte direkt varit så streetsmart när det kommer till att ta hand om mig. Jag jobbade två dagar där före nyår, med förkylning och sen feberfrossa om kvällarna. Sen var det nyår och jag kunde ju inte gärna låta en vän sitt ensam på nyår så då fullföljde vi planerna att göra middag tillsammans. Men det var väldigt trevligt och en alldeles perfekt nyårsafton. God mat utan att vara överdådigt och sen trevligt med brädspel, hans julklappspel, resten av kvällen och in över på det nya året.

Sen har det åter varit sängläge. Förkylningen i all ära men hostan som följde upp nu har inte varit rolig. Jag kan inte sova, M kan inte sova, det river och eländas i halsen och det känns som att bröstkorgen håller på att ge upp.

Så ja, jag vet hur jag underhåller mig själv under ledigheter jag. Idag och på måndag har jag tagit ut ledighet och det känns ju verkligen värt det. 

Jag hoppas inte det sätter nivån för det här året, riktigt så besvärligt önskar jag mig det inte. Fast jag måste säga att jag av nån anledning inte har sådär väldigt stor övertygelse om att det här året kommer att bli något direkt höjdarår. Jag tror inte det. Nånting säger mig att en snabbspolning ett år framåt inte skulle göra något. Jag hoppas verkligen att jag har fel.
Men jag gick in i det nya året med ett par frågetecken. Framför allt har vi en sjuk familjemedlem som inte är färdigutredd än. Katten förstås. Hon skötte sig ju så fint en hel vecka med att gå på lådan och verka mer tillfreds. Sen första dagen vi var på jobbet där i mellandagarna så kom vi hem till kisspölar igen. Bara någon eller ett par per dag nu förvisso, hon går fortfarande på lådorna vi ställt upp de flesta gångerna, men varför det blivit så har jag ingen aning om. Hon är hetsigare och stressigare kring maten igen och känns inte alls lika lugn som hon gjorde den där drömveckan över jul. Så nu önskar vi bara vår veterinär i tjänst igen så att vi kan ta tag i det här en gång för alla.

Så nej just i år känns det inte så mycket happy happy över nyåret. Men det kan ju ändras. Jag hoppas på det.

Inga kommentarer: