lördag, maj 31, 2014

Restips?

Det närmar sig resdag med stormsteg och jag försöker allt jag kan att fokusera på annat som ska ske före dess. En väldig tur att jag har det, kan jag lova. Men det är en del att fixa med den här veckan. Pengar ska växlas in (så snart jag kommit på hur mycket som är lämpligt), jag ska försöka hitta en ny väska som är ficktjuvs-ovänlig nog (jag har förstått att just Barcelona är en bra plats för ficktjuvar) samt komma på hur vi ska dela upp saker som tex pengar utifall att olyckan ändå är framme. Och vad ska jag packa? Det känns som att jag har tusen frågor.

Så reseovanan gör sig definitivt påmind. Och mitt tjusiga resesällskap, som är mer van även om det var länge sen han reste, är av typen som utan problem skulle kunna ta med sig en väska (eller varför ens en väska, en kasse räcker säkert långt...) med lite underkläder, en tandborste och ett pass. På riktigt. Det är väl där det är tänkt att vi ska komplettera varandra; jag med min mer extrema organisationsförmåga och han med sin bristande dito. Han med sitt lugn, jag med min resfeber. Oftast är det en perfekt matchning. Två av mig hade i sanning varit en katastrof, även om jag blivit något bättre på att inse att det mesta löser sig.

Igår sa jag att jag tänkt att vi ska ha varsin resväska (aldrig hänt förut) så att vi har plats utifall vi får för oss att köpa saker. "Vadå för saker?" frågade han och såg ut som att jag bett honom ta med en container på flyget. Haha, ja det kan verkligen bli en spännande resa det här.

Men 'hit me' med era bästa restips om ni har några!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Barcelona är en underbar stad! Köp en sån tunn, platt påse att ha pengar i närmast kroppen. Du vet sån som man hänger i ett band runt halsen.

Åk med sånna Hop-on-hop-of- bussar, det ger er en bra blick över staden och hur allt ligger i förhållande till varandra. Då ser man också alla de vackra husen ordentligt! Och lyktstolparna!

En liten Berlitz rese-guid i fick-format är bra att kunna ha med i väskan. Där finns också parlör så man kan beställa mat. Ät inte längs la Rambla, det är svindyrt! Gå några gator åt sidan och kolla var det sitter lokalbefolkning. Maten där är oftast både bättre och billigare, men där behövs parlören.

Gå i gympadojor! Det är mycket att se, VANSINNIGT MYCKET ATT SE!

Ha en härlig resa!

Sara sa...

Tack för goda råd! Jag har letat efter en sån där påse/väska men ingen hittat, ska leta bättre till veckan.
Jättetack, jag ser verkligen fram emot Barcelona och tror att det kommer vara en passande stad för mig (även om jag är skräckslagen för resan dit).

Anonym sa...

49 pickadoller på Clas Ohlson, brukar finnas på flygplatser för det dubbla.

http://www.clasohlson.com/se/Resepl%C3%A5nbok-Asaklitt/31-4677

Målet är SÅ VÄRT resan dit! Parc Guell, La Sagrada Família husfasaderna, La Rambla... Det finns så mycket att se!

Åh, nu blir jag lite avis :-)

Jag märkte inte av ficktjuvar, däremot blev jag erbjuden droger hela tiden! Skyller det på min frisyr. Mitt resesällskap blev erbjuden ett partnerbyte när vi satt på ett café. Lite oklart om jag ingick i dealen. Helt galen stad!