lördag, maj 24, 2014

Bra start!

Igår upptäckte jag ett eminent sätt att starta arbetsdagen på. Jag hade anmält mig till en frukostföreläsning så strax efter sju kom jag och en kollega till restaurangen på stadshusområdet och tog för oss av något som väl mest kan beskrivas som en mindre hotellfrukost. Sen åt vi och lyssnade på en väldigt intressant föreläsning om hur man skapar förutsättningar för effektiva team/arbetsgrupper. Allt var inte nytt, men det som inte var det var en bra påminnelse om saker vi hört och läst förut. I vårt arbete styr vi inte direkt över alla grundförutsättningar, men vissa saker kan vi såklart påverka. Och det fanns intressanta infallsvinklar att fundera över vad gäller vårt eget team. Mest glad blev jag nog över att föreläsaren i stort sågade det här med teambuilding, som jag personligen tycker oftast är väldigt överskattat (och jobbigt för en introvert person som undertecknad). Nog för att det kan vara bra i en inledningfas då ett team ska skapas, men som verktyg för att laga ineffektiva team verkar det åtminstone inte finnas forskningsstöd.

Men ja, trevlig start som sagt. Jag känner ofta ett sug efter det där teoretiska som komplement till den ständiga praktiken. Det är givande med sån input in emellan varven. Och att äta en stadig frukost istället för en kopp te och möjligen en hårdbrödmacka till förmiddagsfikat vore säkert inte dumt.

Sen att föreläsaren återkommande drog exempel från kirurgteam som forskats på gjorde att jag överväger att färdiställa en enkätundersökning att ta med om jag någon gång skulle behöva läggas under kniven i nåt sammanhang...

Inga kommentarer: