tisdag, maj 08, 2018

Pilot

Igår hade jag och mina tre chefskollegor vår första riktiga dag med utbildningar i det nya systemet med våra medarbetare som alltså är våra testpiloter. Vi för-testade pilotutbildningen (!) på några kollegor i förra veckan, men de var rätt fogliga, hade koll på sina inloggningsuppgifter samt en positiv inställning till det hela så det var ändå inte riktigt samma sak. Men ändå bra att för-testa.

Utbildningarna gick dock över förväntan, måste jag säga. Det kändes mer positivt än jag vågat hoppas på (efter alla mediaomskrivna problem i det senaste systeminförandet i kommunen) och merparten hade tom lagt in lite saker i systemet innan de gick därifrån och tyckte att det kändes enkelt och lovande. Men det blev bitvis stressigt. Vår projektledare i Stockholm sa att utbildningen skulle ta 30-45 minuter, så vi hade bokat av en timme. Trots det hade vi vid vissa tillfällen svårt att hålla tiden. Vi hade inte riktigt räknat in det inledande strulandet med bortglömda användarnamn och lösenord, avsaknad av bank-id och så vidare. Men efter en stund fick vi lite rutin på inledningarna och fick till det riktigt bra. Sex grupper betade vi av under dagen och när den sista gått just efter halv fem så dunkade mitt stackars huvud och det kändes som att jag körts i en mangel.

Men det var ändå en kul upplevelse och ett riktigt bra teamwork! Och imorgon eftermiddag kör jag och kollegan Frida tre grupper till. Tre dagar till har vi, minst. Men det känns på nåt vis ruggigt kul att äntligen få dra igång ett projekt som förarbetats sedan förra våren. Helt otroligt. Jag har lärt mig en massa om upphandlingar iallafall, det har varit både frustrerande och fascinerande. Framför allt kul att få lära sig nya saker, det är det absolut bästa i mitt jobb. Ingen dag är den andra riktigt lik.

Inga kommentarer: