söndag, maj 20, 2018

Samarbete i byn

Jag tycks glömma bort att ta bilder allt oftare numera, och sedan blogger-appen till iPhone inte längre är uppdaterad så att den får lov att fungera så har det blivit krångligare att få över dem till datorn. Eller, egentligen inte, förstås. Jag har ju apple-produkter men jag har som haft ett annat system än iCloud och det känns jobbigt att ändra på. Men jag får väl göra det.

Hursomhelst så skulle jag kanske ha tagit bilder på hur duktiga vi varit idag då vi varit med och vårstädat byn tillsammans med ett 20-tal andra. Vi fick på vår lott att städa ur toaletten på campingen, räfsa löv och snygga till ute på den samma, samt fräscha till nere vid stranden och dess grillplatser, städa omklädningsrummen etc. Mycket jobb på mig, M och en av byns äldre kvinnor. Men det var trevligt och gick undan ganska bra. Efter fikat fick vi med oss ett gäng till och en traktor så att skräp och löv kunde samlas upp och köras iväg. Riktigt tjusigt blev det nu när alla skyltar är på plats osv.

Turisterna har dock varit här sedan länge redan. Vissa hela vintern; det har kommit någon eller några husbilar varje månad även under vintern till Quickstopen. Och när vi nu städade så var den i stort sett full, plus att där stod några husvagnar och en husbil på den vanliga campingen också. Trevligt att det är ett uppskattat ställe att åka till.

Märkligare var när vi kom till samlingsplatsen och blev hälsade på i hand av en "viktig" person i byn som tyckte det var trevligt att "nya sommargäster" ville vara med... Ehum, vi har bott här längre än han. Kanske vi inte gör så mycket väsen av oss här borta på vår kant. När han insåg sitt misstag "räddade" han dessutom läget genom att ge en pik om att vi inte ännu satt tillbaka vår balkong som vi tog ner för renovering för ett par år sedan nu.... Trevlig prick.

Jag såg till att prata lite extra med våra närmsta grannar i vart fall för att minska risken för att också de skulle glömma vilka vi är...

Inga kommentarer: