måndag, mars 05, 2018

Oscarspepp!

Jag sitter framför tv:n och halvtittar på sändningen från röda mattan på Hollywood Boulevard som varvas med svenska kommentarer i reklampauserna. Hittills inte superspännande faktiskt, jag som annars brukar gilla  det som upptakt. Men det har inte riktigt varit så händelserikt än, jag vet inte om det beror på den uppenbara spänning som skapats kring allt det politiska som (med stor rätta) omringat samtliga galor den här säsongen. Men hittills har det varit mycket komplimangkastande fram och tillbaka mellan skådespelare och programledare, men utan att kommentera kläderna förstås. Men det är inte svart som protesterande klädkod på den här galan i vart fall, jag måste nog erkänna att jag är glad för det. Glam och politik kan absolut gå ihop.

Och inga skandaler än så länge, inget påhitt som de som Sacha Baron Cohen har gjort ett par gånger, det kanske är lite fel år för det. Eller så skulle det vara helt rätt, jag vet inte. Jag tycker att det är tokbra att #meetoo och #timesup äntligen har kommit och för att stanna länge, som det verkar, och jag vill ju tro att det går att kombinera med glammet och ett lättsamt sätt att fira filmkonsten på också. Jag vill ju tro att det ska rensa upp lite i branschen och vi ska slippa den enorma besvikelsen när skickliga personer avslöjas som scumbags som kunnat svina sig igenom sina framgångsrika karriärer.

Och, så hoppas jag att det ska göra att saker som faktiskt händer ska hanteras direkt och där det bör hanteras; dvs rättsligt eller hos ansvariga arbetsgivare. Som det är nu riskerar människor (män) att dömas i media på grund av rykten eller på väldigt gamla "meriter" som i sig tenderar att bli lite tveksamma. Det tar allvaret från grundtanken, kan jag tycka, och kan drabba fel och orättvist. Så att det här blir en självklarhet skulle definitivt alla vinna på. 

Jag sitter själv i år också, med M i rummet bredvid som lyckas sova trots att jag har tv:n på och som ska väckas halvvägs in i galan så att han hinner ner till Sundsvall och till jobbet i tid. Men ja, jag är ju van att sitta själv så det funkar alldeles bra i år också. Och nu är det snart dags

Inga kommentarer: