söndag, juli 17, 2016

Slut på del 1!

Sista kvällen på första delen av min semester. Känns ganska trist om jag ska vara ärlig. Mest för att jag egentligen först denna veckan börjat känna det som semester, första veckan var jag mest trött och gick runt med dåligt samvete för att jag inte orkade göra en massa saker "jag borde". Denna veckan har jag kommit igång lite mer, känt mig gladare och piggare men också lite stressad i bakhuvudet över att det snart är slut. Sen känns det förstås kanske mest trist att det är sista dagen jag och M är lediga samtidigt den här sommarsemestern. Han är ledig tom onsdag och sen åker han tillbaka till jobbet igen också. Det kommer kännas lite stressat i veckan.

Mysstund i trädgården mellan gräsklippning och
ogräsrensning. Rosa älskar när man gör skuggande koja och
ligger bredvid på gräset.
M har varit väldigt flitig i renoverandet av lillstugan och hans far har varit en ovärderlig tillgång som hjälpt till varje dag. Det börjar likna något i det kommande badrummet där inne och det är kul. Tråkigt med det är att vi inte riktigt haft tid att göra saker tillsammans under semestern. Men igår var det stopp i renoverandet i väntan på en beställd dörr så då hade vi plötsligt ett par dagar att göra vad vi vill på. Vi tog mer eller mindre bilen och åkte på måfå inåt landet tills vi kom på att vi nog var på väg till Åsele och marknaden som varit under helgen där. En ganska lång resa, 18-19 mil, tror jag, men det var som alltid mysigt med en roadtrip med bästmannen. Jag gillar dem mycket.

Samisk mössa-staty (?) i Åsele
Vi pratade Turkiet en lång stund och lite av allt annat som pågår i världen just nu, försökte hitta positiva utvecklingar som kunde bryta av allt tråkigt just nu (inte enkelt men inte omöjligt) och vips så var vi där. Ganska sent så det var inte så mycket folk bland marknadsstånden, vilket vi nog båda uppskattade. Vi hann nog gå igenom det mest på en dryg timme och köpte bara med oss en påse godisremmar hem. Men det var lite kul ändå att se vad som gäller på marknader (inte så happy place för djur, kan meddelas, mycket kött och läderprodukter blandat med strumpor, t-shirts, kryddor, godis och hokuspokus-saker som magiska armband och hälsoskor). Sen lyssnade vi på Mammas Nya Kille på SR Play på vägen hem igen.

Idag skulle jag egentligen pyssla färdigt i trädgården men då vi vaknade till åska och ihållande regn så blev det inte så. Istället har vi haft mysdag hemma med långfrukost framför tv-serier i soffan, hemmafixade vegburgare till middag och allmänt slappande. M har spelat lite spel och jag har sorterat lite bilder i datorn. 

Bra avslut på del 1 av 2 på semestern, inte sant? Hur jag ska idas stiga upp tidigt är dock en gåta....

Inga kommentarer: