onsdag, juli 20, 2016

Lång text om en börsjakt

Äntligen har jag köpt en ny börs! Det blev dock inte riktigt som jag önskat men då min korthållare på riktigt höll på att falla ihop så var jag ju som tvungen att hitta en. Jag tittade lite på Åsele marknad men då det antingen stod "äkta läder" eller "kalvskinn" överallt, som om det vore en bra sak, så blev det ingen. Igår var jag på Avion med Lil'sis och M då de skulle köpa skydd till sin longboardsession och råkade bara se att det var rea på en väskbutik. 

Nu hittade jag inget på rean men butiken hade en ivrig säljare som gärna ville hjälpa till. Han förstod rätt fort att det som gällde var en ganska liten börs, så bling-fri som möjligt, inga gulddetaljer, inga djurprodukter och med möjlighet till många kort och med plats för kontanter som bonus. Helst klarröd. Till sist hittade vi en liten sak som fanns i några få färger, dock ej klarröd utan bara i dova färger. Jag blev tveksam till om det faktiskt var riktigt skinn eller inte och han fortsatte vara hjälpsam, ringde och kolla några nummer som fanns på en lapp i plånboken och kunde till sist övertyga om att den var en imitation. Så, pga det kritiska läget (och lite faktiskt säljarens ansträngning) så blev det den trots bristen på klarröda. Och det känns riktigt bra. Jag kunde få plats med fler kort än i hållaren och ändå ha plats för kontanter de få gånger jag faktiskt har det.

Ta-da!
Så grön, med tryckknapp och bara 10x8 cm stor. Nästintill perfekt! Och hur svårt ska det egentligen vara? Svårt, när det gäller mig. Och då är det knappt i närheten av besväret när det kommer till väskor... På plussidan så innebär det att jag inte äger så många.

Inga kommentarer: