tisdag, juli 26, 2016

"Fog, the fog!"

Värmen idag.... Jo, jag klagar lite för jag är inte skapad för värme. Jag har nog isbjörnspåbrå för jag föredrar kylan före alltför intensiv värme och de 27 grader som det varit idag är för mycket. Men trots det har jag klippt gräset, vilket tar en bit över två timmar, så jag var alldeles genomvåt av svett och ryggen var inte glad. Mest beror väl det på att jag dessutom dammsög huset igår, en sysselsättning som alltid gör mig lite begränsad av smärta i upp till ett par dagar efteråt. Inte supersmart att klippa gräset dagen efter då kanske, men det anades regn inatt och det var redan lite för långt.

Utöver värmen har det varit väldigt märkligt väder idag. Igår kväll när jag tog en promenad vid 20-tiden så drog sjöröken in över havet och byn. Det är som en märklig syn, det ser nästan ut som att det brinner någonstans, den är hastig som i en Carpenterfilm (hihi), men inte alls lika tät och går inte så högt, som just över träden. Det låg kvar i morse då jag steg upp och dröjde sen kvar över byn långt in på eftermiddagen.

Sjörök i förmiddags (lite otydligt)

Tjocka ikväll
Nu ikväll är det tillbaka igen, fast nu snarare riktig "tjocka" som täcker hela byn. Jag ser inte längre ner till havskanten vilket bara är kanske 100 meter bort. Lite magiskt nästan. Och väldigt fuktigt, mitt hår är alldeles pudelaktigt...

Inga kommentarer: