söndag, juli 24, 2016

Söndag

Helgen är strax slut och jag försöker ta in att jag inte ska till jobbet imorgon. Jag har nog inte riktigt förstått det. Det känns ju lite som att vi är åter i gamla rutiner. M kom hem i fredags (efter bara två dagars bortavaro men ändå) och åkte för en stund sedan och då känns det lite som att jag vill pyssla undan grejer, städa köket, ställa fram bil-temuggen och göra matlåda. Ungefär. Det sitter som i.

Jag sitter istället här och mumsar på lite jordgubbar och smultron från trädgården, har förvisso just startat diskmaskinen, men tänkte i övrigt lämna allt stök till morgondagen. Imorgon får det bli städning inne såväl som fortsatt fejande i trädgården. Lite tråkigt själv men jag har laddat med radioprogram och dokumentärer som jag kan lyssna på under tiden, så det ska nog gå bra det med. Till min hjälp har jag universums lataste pensionärskattor som mest envisas med att ligga i solen och beklaga sig över värmen...


Helgen har varit bra och trevlig. Igår var vi till och med ute minsann. En kompis till M med sambo var på besök i stan så vi for in för att träffa dem samt ett par andra gemensamma kompisar till dem och vart sittande på Rex uteservering hela kvällen. Om jag nu får vara lite tant så blev musiken som DJ:ades på uteserveringen (jag visste inte ens att man gjorde sånt på uteserveringar, jag är uppenbarligen ute alldeles för sällan för att ens få lov att gå ut längre, tror jag bestämt) så jäkla hög att jag hade svårt att hänga med i någon av konversationerna mot slutet av kvällen. Att tolka lite berusade personers prat (jag var i vanlig ordning själv nykter och körde) blev snudd på övermäktigt. Men ja, i allt var det trevligt och kul att göra något annorlunda en lördagskväll.


Idag blev det lite tystare aktivitet med segling istället. Jo havet lät väl absolut med sina hyfsat höga vågor (jag blev åtminstone en hel del blöt) men det var trevligt ljud. Det blev ingen längre tur men årets första för min del och alldeles lagom just för dagen. Jag hann bli lite lätt röd och superfräknig på armarna (trots spf 30) och komma ner i varv så det kändes lite som semester.

På väg ut genom inloppet till byn
Det är en fantastisk bygd vi bor i och när vi inte är en bit ut från land på öppna Kvarken så tycker jag faktiskt att det är rätt mysigt att bara glida runt och spana in alla mysiga hus på blandade uddar, öar och strandkanter. Jag älskar att bo såhär och känner det verkligen som en  lyx att få göra det.

Innan M for söderut hann vi med grillmiddag med svärföräldrarna och M:s systerbarn som är på besök från Linköping. Gott att få höra lite av min barndoms dialekt och alltid väldigt kul att träffa dem. De var småbarn när jag kom in i familjen men är tonåringar och halvvuxna idag, bara en sån sak.

Bra helg, med andra ord. Jag hoppas att det ska bli en bra vecka också. Just nu känns det lite extra trist att M har farit men jag ska nog reda mig. Jag har en liten lista på saker som ska göras och saker jag vill göra så nog ska tiden gå.

Inga kommentarer: