måndag, april 18, 2016

Trädgårdstankar

Ja våren kom då av sig. Och jag som hade hoppats lite på att kunna pyssla och planera lite i trädgården i helgen som var. Jag satt och googlade lite förra veckan då vårkänslan ändå fanns där och hittade lite idéer som jag tänkte försöka anpassa till den här lite ostyriga trädgården. Förrförra året var fokus på att byta fasad, förra året var det rörigt på andra sätt så trädgården har helt enkelt hamnat lite i skymundan. Många idéer har kommit och gått förstås de här 11 åren vi haft huset och vissa har varit lyckade. Men med tiden blir det dags att göra om. Åtminstone om man är lite rastlöst lagd som undertecknad.

Den här bilden fastnade jag bland annat för:

Från tradgardspyssel.se
Idag har vi ett lite bångstyrigt och tidskrävande jordgubbsland i ena hörnet av trädgården som jag förra året kände att vi måste tänka om. Och det här är en idé som både jag och M gillar. Sluttningen med stenen kanske inte blir aktuell direkt och jag vet inte om "entrén" kommer se ut sådär, men i stort gillar jag det. Jag gillar att kanta "rummet" med rabatter och den hallon- och krusbärsrabatt som finns redan kommer att få utgöra en av kanterna. Jag tänker också att pallkragarna ska få röd färg istället. Ev ska jag göra ett hörn för ett litet bord och ett par stolar som vi annars inte har plats för idag.

Vår trädgård lutar ganska kraftigt ner mot vägen så till att börja med kommer jag/vi att behöva gräva ur och jämna till sluttningen. Det gjorde jag häromåret när jag jämnade till en del av gräset för att göra en rosomringad plats för trädgårdsmöblerna. Tungt jobb men inte omöjligt. Sen grunda med tjockare markduk och ett gäng grus över det.

Ja och så ska jag välja ut ett gäng livskraftiga jordgubbsplantor som ska få bo i åtminstone en av pallkragarna sen. För jordgubbar måste man ju ha.

Vad tror ni om det?

Inga kommentarer: