onsdag, april 06, 2016

Hellre bäck än inomhuspool...

Jag har ju sagt det förut, men det finns få saker som ger mig sånt välbefinnande som att klara av saker själv. Det är finemang att få hjälp när det behövs och jag var även inför dagens bravader nära att ringa efter svärfar, men jag tänkte att jag åtminstone skulle försöka innan jag drog iväg honom flera mil i bil.

Det har regnat i nästan två dagar, idag ordentligt dessutom. Förra våren innebar det att dräneringsbrunnen överfylldes och vattnet istället började stiga upp i golvbrunnarna i källaren. Vi fick en decimeter vatten i hela källaren. Så lite oro i magen hade jag när jag styrde bilen hem och jag skyndade mig att dra på mig stövlar, arbetsjacka och arbetshandskar och gick ut och lyckades efter ett par försök dra brunnslocket på dräneringsbrunnen mellan huset och stugan lite åt sidan. Och nu var det ganska mycket vatten.

Jag plockade ut pumpen och ringde M för att fråga vad jag skulle tänka på. Fick några viktiga råd och fick sen ta i igen för att lyfta av locket helt. Tyngre än jag hade önskat det där betonglocket. Pumpen ville inte riktigt ställa sig botten som jag ville, men jag tror ändå det blev bra. När jag startade den så kom det vatten i slangen och det fortsatte så säkert en halvtimme. Jag gjorde en liten 'snygg' anordning så att vattnet skulle rinna neråt vägen istället för att rinna tillbaka. Ja, jättefint blev det då inte men funktionellt. Hoppas jag. Jag klämde ett par fingrar när jag skulle lägga tillbaka locket över slangen och drog sönder handskarna men det gjorde inte så mycket. Då hade jag ju ändå lyckats förekomma ett så mycket större bekymmer.

Mer vatten än snö snart... Min snygga 'konstruktion' syns dåligt men det är nog lika bra :)
Lite svettigt och väldigt regnigt som sagt så jag kom in till uthungrade katter (nja) som fått vänta på sin kvällsmat och kände mig helt genomsur.  Men med en skön känsla, inte minst som sagt av att ha klarat av det själv. Känner mig ganska nöjd just nu. Hoppas det sitter i imorgon när jag ska kolla läget i brunnen igen.

Så, slut på dagens (konstiga) skryt!

Inga kommentarer: