söndag, april 10, 2016

Helgen

I helgen har M varit hemma och vi har i vanlig ordning haft en fin helg. Jag uppskattar de här helgerna mycket även om de ibland blir lite intensiva och man vill hinna med så mycket. Men i helgen har det känts avslappnat och trevligt även om vi faktiskt också hunnit med en del.

Vi har ju däcken på så kallat däckhotell i stan (så otroligt smidigt, kan varmt rekommendera det) och de hade lördagsöppet så M hade tid bokad för att få bytt sina biltassar redan vid lunch på lördagen. Vi hade sen både en tid bokad med en tjej som ev ska köpa den diskmaskin jag haft i lägenheten och därefter var vi väntade på ett kalas för syrrans sambo Robin. Så vi slog ihjäl ett par timmar på stan; åt lunch på Texas Longhorn och gick sen och tog en fika efter ett tag av strosande. Vi testade ett alldeles nyöppnat fik som hade lite annorlunda typ av fika. Mycket frukt och lagom små portioner med verk som såg väldigt inbjudande ut allihop. Jag tog ett glas som hade fyllts med bär, nån form av pannacotta, lite kladdkaka och så en havtornssås som var fantastiskt god. Ett eko-te till det och jag var alldeles nöjd.

Rekommenderar nya fiket Tonka!
Diskmaskinen blir förhoppningsvis såld, men än är ingen affär klar. Skulle sitta fint att få tillbaka lite pengar på den, speciellt då den knappt använts. Och kalaset sen var förstås trevligt. Lil'sis hade ansträngt sig med bakning och i vanlig ordning gjort ett riktigt bra jobb. Väldigt goda bullar och en tårta som både var snygg och god. En Deadpool-tårta förstås, till superhjältesambon hon har.


Alla var dock inte lika nöjda över tårtätandet. Dessutom fick hon bekymmer med kliande ögon som skulle behandlas och det var ju allt annat än roligt. Stackars den lilla söthunden...

Tårtlösa hunden Solo
Idag har vi däremot mest slappat. M var över hos grannen och hjälpte till med lite datasupport medan jag plockade lite i trädgården. Nu har fågelbordet fått flytta in i trädgårdsboden och snöskyffeln räknar jag inte att jag behöver använda så mycket hellre på ett tag nu. Våren har satt fart även här i 'arktis' och fortsätter det såhär så lär trädgården vara snöfri på någon vecka. Isen har snart helt gett upp på havet också.

Nu är M på väg hem, förhoppningsvis snart hemma (i hem två, många 'hem' har det blivit numera) och imorgon väntar en ny arbetsvecka. Förhoppningsvis med lite lägre tempo än vad de föregående två, åtminstone, bjudit på. Laddad med en myshelg i ryggen så är ju förutsättningarna rätt bra om inte annat, inte sant?

Inga kommentarer: