fredag, juli 07, 2017

Bättre!

Lite goda nyheter då äntligen. Dock med betoning på "lite". Igår när jag kom hem tyckte jag mig se lite av Rosas riktiga iris i det dåliga ögat. Jag dubbelkollade med Lil'sis som var med hos veterinären och hon instämde i att det då inte gick att se något annat än det svart-röda. Det var inte ens möjligt att se konturerna efter pupillen, men det tyckte jag mig göra redan i onsdags.

Nope! Gillar fortfarande inte kameran!
(Se skillnaden mellan ögonen...)
Men det går ruggigt sakta. Lite oklart om det är än bättre idag eller bara samma läge. Rosa är inte heller särskilt förtjust i att jag ska kika, än mindre ta bilder. Att jag plågar henne med ögondroppar 5-7 gånger per dag är nog. Men hon är hemskt duktig på det å andra sidan. Låter mig hållas. Hon förstår kanske att hon blir bättre.

Ser ni iriskanten? Lite lite bättre!
Och det smärtstillande hon får trot jag har fört tillbaka den gamla Rosa igen. Den som inte är sur och grinig och lite småbråkig utan snarare gosig och glad och social. Hon bryr sig knappt om Alice när hon kommer nu. Fnyser lite åt henne, men inte så mycket mer. Vi har pratat redan tidigare om att hon kanske skulle behöva stå på en liten dos smärtstillande för välbefinnandet. Jag menar, hon är ju till åren och precis som människor kan katter få ålderskrämpor rent generellt. Så kanske behöver hon det, jag ska ta upp det med veterinären då jag återkopplar och ber om mer ögondroppar på måndag. Det är förvisso inte jättebra för njurar på sikt, men hellre det då och hon får vara glad och nöjd. Vi får se.

Inga kommentarer: